Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2020

Mεταφορά μαθητικών λογαριασμών.

 Γνωστοποιώ στα παιδιά του τμήματος Α1 του Γυμνασίου μας ότι μόλις μετέφερα τους μαθητικούς λογαριασμούς τους ( που τηρούνται στο Παν. Σχολ. Δίκτυο )  στο  Σχολείο  μας αφού αποδεσμεύθηκαν από το Δημ. Σχολείο Γραμματικού.

Mαθηματικά για τους μαθητές/μαθήτριές μου του τμήματος Α1

 Ας ξεκινήσουμε με μια επανάληψη....

Θυμηθείτε....

1. Με πόσο ισούται ένα κλάσμα που έχει παρονομαστή τη μονάδα; 

2. Με πόσο ισούται ένα κλάσμα που οι όροι του είναι ίσοι αριθμοί; 

3. Με πόσο ισούται ένα κλάσμα που αριθμητής του είναι το μηδέν και παρονομαστής του είναι  οποιοσδήποτε αριθμός διαφορετικός από το μηδέν; 

4. Πότε ένα κλάσμα είναι μεγαλύτερο, πότε μικρότερο και πότε ίσο με τη μονάδα;


Παιδιά θυμηθείτε ότι σας δυσκόλευαν κάποια προβλήματα.....

Σας γράφω τρία εύκολα και προτείνω να τα λύσετε.....

Πρόβλημα 1. Το 1/3 ενός κιλού από μικρά βερύκοκκα  αποτελείται από 7 βερύκοκκα. Αν αγοράσουμε ένα κιλό βερύκοκκα πόσα από αυτά θα περιέχονται στη σακκούλα αγοράς τους? 

Πρόβλημα 2. Τα 2/5 ενός κιλού από φυρίκια αποτελούνται από 4 φυρίκια. Πόσα φυρίκια θα πάρουμε για το σπίτι μας αν αγοράσουμε 2 κιλά από αυτά?

Πρόβλημα 3. ( το κλασσικό πρόβλημα της δεξαμενής... που έχουμε πει). Μια δεξαμενή ελαιολάδου χωράει 800 λίτρα από αυτό. Όταν ρωτήθηκε ο ιδιοκτήτης πόσο ελαιόλαδο είχε εκείνη τη στιγμή απάντησε " η δεξαμενή είναι γεμάτη κατά τα 3/5 της". 1. Πόσα λίτρα είχε εκείνη τη στιγμή?  2. Πόσα λίτρα μπορούσε να χωρέσει ακόμη; 


Προσπαθείστε να τα λύστε και το βράδυ θα αναρτήσω τις λύσεις-απαντήσεις. 

Aδυναμία τηλεκπαίδευσης σήμερα.

 Σήμερα δεν ήταν δυνατό να συνδεθούμε με τη πλατφόρμα webex για να γίνουν τα μαθήματα εξ αποστάσεως προς τους μαθητές μας. Όπως διαβάζω σε πολλά sites με δήλωση της Υφυπουργου μας δε θα καταχωρηθούν απουσίες για σήμερα. Ας ελπίσουμε ότι αύριο όλα θα πάνε καλά. Όσον αφορά τους μαθητικούς λογαριασμούς των μαθητών της Α΄ Τάξης του Σχολείου μας που πέρσι φοιτούσαν στο Δημ. Σχολείο Γραμματικού, αφού επικοινώνησα με το σχολείο αυτό, ελπίζω μέχρι το βράδυ να έχει λυθεί το θέμα της προσπέλασης των μαθητών αυτών στους λογαριασμούς τους. Επίσης το link της εικονικής αίθουσας συναδέλφου Μαθηματικού ( για μαθήματα εξ αποστάσεως ) ήδη αναρτήθηκε στο ιστολόγιο του σχολείου. Για τους μαθητές μου του τμήματος Α1 θα αναρτήσω αργότερα θέματα για μελέτη. Καλό απόγευμα.