Σάββατο, 18 Ιουνίου 2011

Eπανάληψη...


Σήμερα το πρωί είχα ένα τηλεφώνημα από το γειτονικό λιμάνι. Ηταν ο φίλος, ο σύντροφος στην αναζήτηση της ιστορίας της ναυτοσύνης και των χρωμάτων. Μου θύμισε τούτα τα λόγια που έγραψα πριν δυο χρόνια...και μου έστειλε τούτη τη φωτό που συνδέεται με τα χρόνια της πρώτης εφηβείας μου...Υπέκυψα στο πειρασμό της εκ νέου ανάρτησης των στίχων μου!!!


Ταξίδεψα προς νότον και ανατολάς.Ενα ελαφρό αεράκι με πήγε στα χρόνια της νιότης μου.Θυμήθηκα τη πολυκατοικία με το Φοίνικα, πάνω από τα ξενοδοχεία στο Μπερούτι."΄Εδώ έμενε" , μου είπαν."Δες τι όμορφα λουλούδια έχει το σπίτι αυτό", ψέλλισαν.Και οι χειμώνες είχαν το δικό τους Μάη εκεί...σκέφτηκα.Από εκεί ατένιζε το νησί "του", υπέθεσα.Κι ο λόγος του γινόταν πιό ξάστερος, πιό γλυκός, πιό εκφραστικός, σύμμικτος με τη δροσιά της θάλασσας.Την φιλούσε εκείνη τη θάλασσα ο ποιητής.Φιλιά ερωτικά της έδινε.Και εκείνη, γνήσια θηλυκή ύπαρξη, τον αντάμοιβε με έμπνευση.Με σκέψη πρωτόγνωρη και με έκφραση ζωντανή.Είμαι ακόμη εκεί.Ψάχνω το φάρο που με μαγνήτιζε τα βράδια.Τον αναζητώ στη παλιά του θέση, αλλά ματαιοπονώ.Τον μετέφεραν τα βόλια....Αναζητώ τα παιδιά του τότε...Είναι η απόλυτη αποτυχία στην αναζήτηση.Ενα δάκρυ της καρδιάς μου για το τότε που πέρασε...Μα και ένα χαμόγελο της ψυχής μου που ο ποιητής με ταξίδεψε εκεί.Στη πόλη της έμπνευσης.Της δικής του και της δικής μου.
Όταν ο Θεός θέλησε να δημιουργήσει τον κόσμο, οι συντηρητικοί γύρα του άγγελοι φώναξαν..." Κύριε, μην καταστρέψεις το χάος!". Μα ο Θεός δεν άκουσε τους συντηρητικούς, δεν τους ακούει ποτέ!!!

Paul-Louis Courier de Mere
Γάλλος συγγραφέας και στοχαστής.

Ας πάρω τώρα το χαρτί...

Διαβάστε εδώ το δημοσίευμα του πανεπιστημιακού Λουκά Βλάχου από ΤΑ ΝΕΑ.

Μάθε µωρό µου γράµµατα

Διαβάστε εδώ το δημοσίευμα από ΤΑ ΝΕΑ.

Η Μεγάλη Ιδέα της εθνικής ολοκλήρωσης

Διαβάστε εδώ το δημοσίευμα του πανεπιστημιακού Ιωάννη Κολιόπουλου.

Η γοητεία της μοναξιάς

Διαβάστε εδώ το δημοσίευμα από την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, του Νίκου Κωνσταντάρα.

Τρεις ρωσικές κούκλες

Διαβάστε εδώ το δημοσίευμα του πανεπιστημιακού Γιώργου Παγουλάτου από την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ.

Βραβείο τιμιότητας...

Διαβάστε εδώ το δημοσίευμα από την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ που αναφέρεται σε ένα συμβάν που δύσκολα συναντά κανείς στις μέρες μας.

Τέλος οι... «ιεροτελεστίες» με τα βιβλία

Διαβάστε εδώ το δημοσίευμα από την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ που αναφέρεται στη διάθεση των βιβλίων του ΟΕΔΒ στους μαθητές μας.

Θα εντείνουμε τον έλεγχο της παράνομης στάθμευσης

Διαβάστε εδώ την ενδιαφέρουσα συνέντευξη που έδωσε στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ο αντιδήμαρχος Αθηναίων Τάσος Αβραντίνης.

Χώρος με διάταξη...

Ωστε ο χώρος των συναισθημάτων και των αξιών πρέπει να είναι χώρος με διάταξη!!! Πόσοι όμως μπορούν να το συνειδητοποιήσουν αυτό φίλε; Πόσοι μπορούν να καταλάβουν την αξία της ύπαρξης τούτης της διάταξης;
Αλλά καθώς συζητούσαμε χτες μια ερώτηση μου βγήκε που δε στην διατύπωσα τελικά. Ισχύει άραγε στο χώρο αυτό ο νόμος της τριχοτομίας;