Κυριακή 30 Μαΐου 2010

Eρωτήσεις με απαντήσεις στη θεωρία των μαθηματικών της Γ΄ Γυμνασίου

Δείτε παρακάτω νέες ερωτήσεις με τις απαντήσεις τους στα Μαθηματικά της Γ΄ Γυμνασίου.





Στο Θησείο χτες το βράδυ.

Ενας μικρός πεζόδρομος που οδηγεί στο σταθμό ΗΣΑΠ του Θησείου.



Μια μικρή ελιά έξω από τον Αγιο Αθανάσιο.



Της μιας δραχμής... τα γιασεμιά έχουν τη δική τους συνδρομή στη φωτογραφική αυτή σύνθεση.



Η είσοδος του Αγίου Αθανασίου. Η εκκλησία είναι δίπλα ακριβώς από το σταθμό των ΗΣΑΠ, στο Θησείο.



Σε τούτη τη γειτονιά της πρωτεύουσας δεν είχα πάει τελευταία. Αναφέρομαι στο Θησείο, ένα τόπο μιας ιδιαίτερης ομορφιάς και γαλήνης. Και χτες βράδυ μετά την εκδήλωση για το βιβλίο του κ. Μιχάλη Χαλά βρέθηκα με δυό πολύ αγαπητούς μου φίλους δίπλα από τον ΄Αγιο Αθανάσιο του Θησείου, να γεύομαι κρεατικά μιας ιδιαίτερης νοστιμιάς. Η νοστιμιά του φαγητού μαζί με το άνοιγμα της σκέψης στο οποίο το ποτό συνετέλεσε, μας έκανε να καταστούμε ασύμβατοι με το χρόνο. Βεβαίως η ποικιλία της κουβεντούλας και των προβληματισμών μας είχε τη δική της συμμετοχή σε αυτή την ασυμβατότητα. Καλοί μου φίλοι ήταν όντως μια τόσο όμορφη βραδιά. Κι αν ο νους μας ξέκλεβε στιγμές να πετάξει αλλού, αστραπιαία τον καθήλωνε πάλι εκεί η ειλικρίνεια και η ενάργεια του λόγου μας. Να είστε καλά και να ξαναπάμε...

Παρουσίαση βιβλίου χτες

Ανεβαίνοντας την οδό Κοραή με κατεύθυνση το Πνευματικό Κέντρο της οδού Ακαδημίας.



Στην είσοδο του Πνευματικού Κέντρου ελάχιστα διακρινόμενοι ο πρώην Δήμαρχος της Χώρας Ανδρου κ. Δημ. Γιαννίσης και με την πλάτη στο φακό ο Δήμαρχος Υδρούσας κ. Κυριάκος Θωμάς.



Τα λουλούδια έξω από την είσοδο του Πνευματικού Κέντρου.



Η είσοδος του Μουσείου μελέτης του ελληνικού θεάτρου στο ισόγειο του Π.Κ.




Ο πρώην Δήμαρχος Άνδρου κ. Δημ. Γιαννίσης στο βήμα.



Το αντριώτικο... ακροατήριο παρακολουθεί.



Στο βήμα από αριστερά ο κ. Δημήτρης Γιαννίσης, η φιλόλογος κ. Σοφία Μπαρδάνη και ο επίσης φιλόλογος και φίλος κ. Γιάννης Πίππας.



Ο κ. Δ. Γιαννίσης ενώ καλεί την κ. Μπαρδάνη στο βήμα.



Η κ. Μπαρδάνη εκφέροντας ένα λόγο χειμαρρώδη και συναρπαστικό.



Συνεχίζει...



Ο φίλος κ. Γιάννης Πίπας καταθέτοντας τις δικές του πολύτιμες γνώσεις κι απόψεις.



Κι ένας σύντομος χαιρετισμός του admin αυτού του blog.



Στο βήμα από αριστερά ο κ. Μιχάλης Χαλάς, η κ. Σοφία Μπαρδάνη, ο πρώην Δήμαρχος Ανδρου κ. Δημήτρης Γιαννίσης και μόλις διακρινόμενος ο κ. Γιάννης Πίππας.





Χτές το βράδυ έγινε στην αίθουσα ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Αθηναίων η παρουσίαση του βιβλίου του κ. Μιχάλη Χαλά για τη γενέθλια γη του, την Αρνη της ΄Ανδρου. Σχεδόν γεμάτη η αίθουσα από Ανδριώτες της Αθήνας μα και από καποιους και κάποιες που ήρθαν από το νησί ειδικά για την εκδήλωση. Παραβρέθηκα για δύο λόγους: ο πρώτος επειδή η όλη εκδήλωση αναφερόταν στο νησί της μάνας μου και ο δεύτερος επειδή ο ένας εκ των ομιλητών είναι καλός φίλος και εκλεκτός συνάδελφος με τον οποίο έχουμε κάνει μαραθώνιες συζητήσεις για την αντριώτικη ιστορία και λαογραφία. Ο Γιάννης ο Πίππας, σε αυτόν αναφέρομαι, θεωρώ πως είναι μια κινητή λαογραφική εγκυκλοπαίδεια. Οι γνώσεις του είναι άπειρες και πάντα κάτι παίρνω μιλώντας μαζί τους. Γιάννη μην ξεχάσεις να μου στείλεις τα άρθρα σου να τα βάλω κι εδώ. Άψογος στο ρόλο του συντονιστή της εκδήλωσης ο πρώην Δήμαρχος της Χώρας ΄Ανδρου κ. Δημήτρης Γιαννίσης. Κύριε Δήμαρχε φυσικά και θα συναντηθούμε, συν Θεώ, το καλοκαίρι στο νησί. Μεστός και ο λόγος του Δημάρχου της Υδρούσας κ. Κυριάκου Θωμά. Διεισδυτικός στον κόσμο των συναισθημάτων και ο λόγος όσων κατέθεσαν τη δική τους σκέψη για τις ομορφιές του νησιού. Γέμισε ο χρόνος μου από την αρχόντισσα των Κυκλάδων χτες βράδυ. Και ένιωσα όμορφα.