Κυριακή 7 Ιουνίου 2009

Το σεξ στην εφηβεία

Κάντε κλικ στο παρακάτω σύνδεσμο να διαβάσετε ένα πολύ ενδιαφέρον άρθρο με θέμα "Σεξ στην εφηβεία" από το περιοδικό "VITA". Το άρθρο ενδιαφέρει νέους και γονείς. Και ιδιαίτερα οι τελευταίοι να μη ξεχνάτε ότι οι εποχές έχουν αλλάξει( τι ποιο φυσικό αλλως τε;) και τα παιδιά μας σήμερα θέλουν να ξέρουν τα πάντα. Υπάρχουν πολλές πηγές πληροφόρησης και πρέπει να προσέχουμε να τους συστήνουμε τις σωστές. Διαφωνείτε;

http://www.vita.gr/html/ent/618/ent.4618.asp

Η μπασκετική παντοκρατορία του ΠΑΟ

Κάντε κλικ παρακάτω για να διαβάσετε για τη πράσινη παντοκρατορία των τριφυλλοφόρων.
Πρέπει να ομολογήσουμε όλοι πως η χρονιά που πέρασε ήταν εντυπωσιακή για τη ταξιαρχία του Ζέλικο Ομπράντοβιτς. ΠΑΟ_ΟΛΕ!!!

Οι δυτικοί ΄Ελληνες

Κάντε κλικ εδώ για να διαβάσετε για τους Ελληνες των Ιονίων Νήσων.
Αυτή η ανάρτηση αφιερώνεται σε σένα...για να διαβάσεις για τη πατρώα γη.
Ξέρω το νόστο σου για τη γη που μεγάλωσες , για τη γη που συνδέεσαι με τόσα πολλά.
Σου εύχομαι γρήγορα να την επισκεφθείς και πάλι για να βιώσεις και από κοντά την αγάπη των δικών σου ανθρώπων.

Ψήφος και Μαθηματικά

Κάντε κλικ παρακάτω για να διαβάσετε το άρθρο από την εφημερίδα "ΤΟ ΒΗΜΑ" που αναφέρεται σε θέματα ποσοστών και αναλογικότητας των εκλογικών αναμετρήσεων.

Η Βραυρώνα θυσία σε αντιπλημμυρικά έργα

Κάντε κλικ παρακάτω για να διαβάσετε ένα πολύ ενδιαφέρον άρθρο για τη γειτονική Βραυρώνα. Αυτός ο τόπος είναι τόσο όμορφος...

Βήμα Ιδεών

Κάντε κλικ παρακάτω για να μεταφερθείτε στο "ΒΗΜΑ ΙΔΕΩΝ". Θα διαβάστε πολλά ενδιαφέροντα.

http://www.vimaideon.gr/

Μαθήματα ιστορίας, μαθήματα φιλίας, μαθήματα ουσίας

Κάντε κλικ παρακάτω για να διαβάσετε ένα πολύ ενδιαφέρον, σύντομο, αλλά περιεκτικό σε συμπεράσματα, δημοσίευμα από την εφημερίδα "ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ".

Ναυαγεί η δημιουργία ΧΥΤΑ σε Γραμματικό και Κερατέα

Διαβάστε το πολύ ενδιαφέρον άρθρο σχετικά με τη διαφαινόμενη μη δημιουργία ΧΥΤΑ σε Γραμματικό και Κερατέα. Ιδιαίτερα εμάς εδώ στο Μαραθώνα μας ενδιαφέρει πολύ το τι θα γίνει τελικά.
http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_ell_100009_06/06/2009_317571

Ασπίδα των μετρίων η παπαγαλία

Διαβάστε το πολύ ενδιαφέρον άρθρο του κ. Α. Λακασά από την εφημερίδα "Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ" σχετικά με τη παπαγαλία στο διάβασμα των μαθητών μας.

Μαθηματικές ανισότητες

Αν σας ενδιαφέρουν θέματα ανισοτήτων για μαθηματικούς διαγωνισμούς κάθε φύσεως, κάντε κλικ στο παρακάτω σύνδεσμο. Η σειρά των σημειώσεων είναι πολύ αξιόλογη και το κυριότερο σωστά γραμμένη. Επίσης το βιβλίο των συναδέλφων που αναγράφεται συστήνω να το πάρετε αν έχετε σχετικό ενδιαφέρον.
http://www.emepne.gr/my%20files/2008-anisotites%202004%20,%20teliko.pdf

Ασκήσεις Μαθηματικών Κατεύθυνσης Γ΄ Λυκείου

Κάντε κλικ στο παρακάτω σύνδεσμο και θα βρείτε εκλεκτές και πρωτότυπες ασκήσεις πάνω στα Μαθηματικά Κατεύθυνσης της Γ΄ Λυκείου. Τις ασκήσεις προτείνει ο εκλεκτός συνάδελφος κ. Μπάμπης Στεργίου μέσω της ιστοσελίδας του παραρτήματος της Ελλ. Μαθηματικής Εταιρείας στη Χαλκίδα.
http://www.emepne.gr/index.php?option=com_wrapper&Itemid=290

Μια άλλη άποψη για τα Μαθηματικά

Κάντε κλικ παρακάτω για να διαβάσετε μια άλλη άποψη για τα μαθηματικά από το Δ/ντή της Εστίας Πολιτισμού Χαλκίδας.

http://www.emepne.gr/index.php?option=com_wrapper&Itemid=86

Mιγαδικοί αριθμοί

Κάντε κλικ στο σύνδεσμο που ακολουθεί για να διαβάσετε ένα πολύ αξιοσημείωτο άρθρο για τους μιγαδικούς αριθμούς, που έγραψε ο εκλεκτός συνάδελφος κ. Μπάμπης Στεργίου στην ιστοσελίδα του παραρτήματος της Ελλ. Μαθημ. Εταιρείας στην Εύβοια.

Kαλή ψήφο σήμερα

Σήμερα είναι η μέρα των πολιτών και οι πολιτικοί πρέπει να αφουγκραστούν τη φωνή των πρώτων. Η λαϊκή ετυμηγορία είναι καταπέλτης. Και πρέπει να είναι αφορμή για εξαγωγή συμπερασμάτων που δε θα ξεχαστούν λίγες μέρες μετά. Εχουμε ανάγκη να αλλάξουμε τη κοινωνία μας. Να τη κάνουμε πιό ανθρώπινη, πιό λειτουργική για τον απλό πολίτη. Σε εθνικό αλλά και σε ευρωπαΐκό επίπεδο. Να αξιολογήσουμε τις ανάγκες μας και με τρόπο σωστό και αρμόζοντα να πάμε μπροστά. Το Ευρωπαΐκό κοινοβούλιο, που τους εκπροσώπους μας σε αυτό επιλέγουμε σήμερα, ας είναι μια δυναμική φωνή και όχι μια κατά συνθήκην φωνή στη προσπάθεια δημιουργίας μιας καλύτερης και δικαιότερης κοινωνίας στη γηραιά ήπειρο.