Σάββατο 2 Απριλίου 2011

Aσκηση Γεωμετρίας Β΄ Λυκείου

Στο παρακάτω τραπέζιο Κ,L,Μ,Ν είναι μέσα των πλευρών του. Να βρείτε το εμβαδόν του και τα μήκη των διαγωνίων του KL και ΜΝ. ( Aπό το δικτυακό τόπο mathematica.gr)

Μάθαµε να ζούµε µε τον θόρυβο

Διαβάστε εδώ το δημοσίευμα από ΤΑ ΝΕΑ.

Χειμωνιάτικος Άη Γιώργης ο Φαράλης

Δείτε εδώ φωτό από τον Αη Γιώργη το Φαράλη. Η μικρή εκκλησία βρίσκεται στο δρόμο που οδηγεί από τη Σταυροπέδα στο Κόρθι της Ανδρου. Οι φωτό είναι από το ιστολόγιο androsfilm. Και για να μη ξεχνιόμαστε... Σταυροπέδα = Η Ανδρος των δύο θαλασσων κατά τον αείμνηστο Έπαρχο Ανδρο και νονό μου Νικόλαο Αφεντάκη.

H Yπουργός μας στον ΑΝΤ1.

Αφού κλείστε τη μουσική του ιστολόγιου, δείτε το βίντεο στο οποίο μιλάει η Υπουργός μας κ. Α. Διαμαντοπούλου.

31-03-11 Στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1 from Anna Diamantopoulou on Vimeo.


Το νέο λύκειο φέρνει και αξιολόγηση καθηγητών

Διαβάστε εδώ το δημοσίευμα από ΤΑ ΝΕΑ.

Περί ιστορικών μύθων

Διαβάστε εδώ το δημοσίευμα του κ. Κώστα Γεωργουσόπουλου από το "Βιβλιοδρόμιο" της εφημερίδας ΤΑ ΝΕΑ.

Η υγεία πάνω απ΄ όλα!!!

Χάρηκα πάρα πολύ αγαπητέ φίλε και συνάδελφε που είσαι καλά. Εύχομαι τίποτα πια να μη σου κάνει γκρίζες τις μέρες. Τόσο για σένα όσο και για την οικογένειά σου. Οι δρόμοι μας διασταυρώθηκαν σε δύσκολες πορείες της ζωής μας. Και μπορώ να καταλάβω πολλά μα και να εκτιμήσω πολλά. Δε ξεχνώ πως και οι δύο πικραθήκαμε από διαβολές ανόητες. Προσπαθήσαμε να αποδείξουμε ότι δεν είμαστε ελέφαντες... Δεν έχω ξεχάσει την προς εμάς βοήθειά σας σε μέρες πολύ δύσκολες , όταν με τη συνδρομή σας οι γιατροί του ΓΝΑ είχαν προσφέρει βοήθεια και ανακούφιση!!!
Ξέρεις πέρα από το γεγονός ότι σε έχουμε κοντά μας υγιή, θέλω να σου πω πως μου άρεσε το γεγονός πως τόσο πολλοί από εκεί προσφέρθηκαν να βοηθήσουν δείχνοντας πως η ανθρωπιά δεν έχει εξαφανιστεί... Κι εσείς πρέπει να είστε ικανοποιημένοι από τους συναδέλφους σας και τους φίλους σας.
Δεν ξεχνώ βεβαίως πως δεν είμαι συνεπής στην εκφρασθείσα, εκατέρωθεν, επιθυμία για συνάντηση που θα περιλαμβάνει πνεύμα και ύλη...Θα γίνει. Και θα μας γεμίσει η κουβέντα μας. Θα επιβεβαιώσει τη φιλία μας και την αλληλοεκτίμηση. Τα σφυρηλατήσαμε αυτά όταν οι δρόμοι μας πέρασαν από το Γυμνάσιο του Μαραθώνα. Τελειώνοντας θέλω να σου θυμίσω...πως η ευτυχία βρίσκεται στα αγαθά που έχουμε και δεν τα έχουμε σε μεγάλη εκτίμηση, ίσως...Κι αυτό ισχύει και για μένα βεβαίως.
Καλή ανάρρωση φίλε. Να είστε όλοι σας καλά. Ο Θεός μαζί σου, ο Θεός μαζί σας, με όλον τον κόσμο. Με όσους αγαπάμε αλλά και με όσους μας πίκραναν!!!

Πρωταπριλιάτικο ψέμα.

Χτες ήταν πρωταπριλιά. Ο admin σκέφτηκε να εκφραστεί σύμφωνα με το πνεύμα της μέρας. ΄Ετσι η χτεσινή μοναδική ανάρτηση, ήταν πέρα για πέρα ψεύτικη και φυσικά παραμένω στη δημόσια εκπαίδευση και στο αγαπημένο μου σχολείο. Και του χρόνου λοιπόν.