Τρίτη 12 Μαΐου 2009

Τα πλοία που πήγαιναν στην Ανδρο Νο-4

Το F/B "Supercat HAROULA". Οταν περνούσε έξω από τις παραλίες στον Αγ. Πέτρο και στο Κυπρί, το κύμα που έφτανε έξω είχε μεγάλη δύναμη.

Τα πλοία που πήγαιναν στην ΄Ανδρο Νο-3

Φωτό του πρώην "ΧΡΥΣΗ ΑΜΜΟΣ", μετέπειτα "ΚΥΘΝΟΣ" και τώρα "ΜΑΚΕΔΩΝ"

2η φωτό του ίδιου πλοίου



3η φωτό του ίδιου πλοίου





4η φωτό του ίδιου πλοίου

Το πλοίο είχε δρομολογηθεί στη γραμμή Ραφήνας-Ανδρου στις αρχές της δεκαετίας του 1990, αλλά 1-2 φορές την εβδομάδα επέστρεφε από το Γαύριο όχι στη Ραφήνα αλλά στο Λαύριο για να εκτελέσει δρομολόγιο προς Δυτ. Κυκλάδες.

Διόρθωση...

Φίλε Γιαννούλη Π. από το Γαύριο της ΄Ανδρου ευχαριστώ για τη διόρθωση , όσον αφορά το πλοίο "ΚΥΘΝΟΣ" που το όνομά του είχε προέλθει από μετονομασία ενός "ΧΡΥΣΗ ΑΜΜΟΣ". ΄Ηδη βρήκα τις σωστές φωτό και θα τις αναρτήσω σύντομα. Να είσαι πάντα καλά.

Ποίηση του Γ. Σεφέρη

Aν θέλετε να διαβάσετε τη στέρνα του Γιώργου Σεφέρη κάντε κλικ στο πιό κάτω σύνδεσμο...


www.scribd.com/doc/9990022/-

Πρόγραμμα Εξετάσεων Γυμνασίου Μαραθώνα

Πρόγραμμα εξετάσεων 2009 Πρόγραμμα εξετάσεων 2009 bleuouranos

Διαχείριση κρίσεων

Μια δύσκολη μέρα η χτεσινή. Εννοώ στον επαγγελματικό τομέα. ΄Ηρθε η άνοιξη και μαζί με αυτήν η λήξη της σχολικής χρονιάς και η δύσκολη περίοδος των εξετάσεων. Και η δυσκολία είναι για τα παιδιά, τις οικογένειές τους και τους εκπαιδευτικούς.
Είχαμε πολλά να "διεκπεραιώσουμε" χτες στο σχολείο. Και ανάμεσα στ΄άλλα έπρεπε να διαχειριστώ μια κρίση που δε με αφορούσε προσωπικά αλλά με τοποθετούσε a priori μέρος του προβλήματος. Δύσκολο πράγμα να διαχειριστείς ανθρώπους. Πρέπει να σκεφτείς πως θα φερθείς, ανάλογα με τον ποιόν έχεις απέναντί σου και τι μέσα θα χρησιμοποιήσεις....Ακόμη δυσκολότερο όταν πρέπει να βγάλεις από τη φαρέτρα σου όπλα που δεν χρησιμοποιείς συχνά... Ευτυχώς η "μάχη" είχε αίσιο αποτέλεσμα. Κι όταν καταλάγιασε ο θόρυβος και η ένταση, μεγάλωσαν τα ερωτήματα εντός μου. "Πόσο εξοικειωμένοι πρέπει να είμαστε στη διαχείρηση κρίσεων στη ζωή μας; Πόσο πολύ πρέπει να έχουμε σύμμαχο τη ψυχραιμία μας;"

Μια φράση του Κ. Παλαμά.

" Κι αν πλήθος τ'ασχημα, κι αν ειναι τ' αδεια αφέντες, φτάνει μια σκέψη, μια ψυχή, φτάνεις εσύ, εγω φτάνω, να δώσει νόημα στων πολλών την ύπαρξη. Ένας φτάνει.»
Kωστής Παλαμάς.
Διαβάζοντας χτες τούτη τη φράση του εκ των μεγάλων των Ελληνικών γραμμάτων, κατέληξα ότι τούτη η φράση είναι πορεία ζωής. Και μάλιστα δίχως πλοηγό...Συμφωνείτε;