Κυριακή 15 Αυγούστου 2010

Τα κινητά με Android θα υπακούουν στη φωνή μας χάρη στη Google


Διαβάστε εδώ το σχετικό δημοσίευμα από την ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ.

Δε θα σου δώσουν...

Φίλε...

Μη ζητάς να πάρεις από εκεί που έχουν πενία προσφοράς. "Ουκ αν λάβοις παρά του μη έχοντος" έλεγαν οι αρχαίοι... Είναι ποτέ δυνατό να πάρεις από κάποιον κάτι, ενώ δεν το έχει για να σου το δώσει; Είναι δυνατόν;
Χαμογέλα λοιπόν!!!

Παγκόσμια ημέρα των αριστερόχειρων...


Πραγματικά δεν ήξερα πως προχτές 13/8 ήταν η παγκόσμια ημέρα των αριστερόχειρων. Μου το είπε ένας φίλος και το γράφω εδώ έτσι απλά για ενημέρωση των αναγνωστών του ιστολογίου.


Παρακάτω ένα δημοσίευμα από την ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ για τους αριστερόχειρες.


Ανακαλύφθηκε το εξελικτικό μυστικό των αριστερόχειρων

Γάλλοι εξελικτικοί βιολόγοι ανακοίνωσαν γιατί οι αριστερόχειρες κατάφεραν να επιβιώσουν στο πέρασμα των χιλιετιών – επειδή είναι τόσο σπάνιοι!

Θεωρητικά, σύμφωνα με τη δαρβινική λογική, τα γονίδια που δεν βοηθούν στη μάχη της επιβίωσης, σταδιακά εξαφανίζονται, κάτι που θα έπρεπε να είχε συμβεί με τους αριστερόχειρες, σε έναν κόσμο που κυριαρχείται συντριπτικά από τους δεξιόχειρες. Όμως, σύμφωνα με τη νέα γαλλική θεωρία, τα προϊστορικά χρόνια οι αριστερόχειρες, ακριβώς επειδή ήσαν τόσο σπάνιοι, είχαν ένα σημαντικό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα: της έκπληξης και του αιφνιδιασμού απέναντι σε έναν δεξιόχειρα αντίπαλο.

Επιπροσθέτως, οι αριστερόχειρες έχουν το πλεονέκτημα ότι συχνά τα καταφέρνουν και με τα δύο τους χέρια, ενώ οι δεξιόχειρες συνήθως είναι «μονόπλευροι», κάτι που τους φέρνει σε μειονεκτική θέση, όταν μια κατάσταση απαιτεί χρήση και των δύο χεριών. Η μελέτη, που έγινε από ερευνητική ομάδα, υπό τη Βιολέν Λοράν, του Ινστιτούτου Εξελικτικών Επιστημών του Μονπελιέ και δημοσιεύτηκε στο περιοδικό “Philosophical Transactions” της βρετανικής Βασιλικής Εταιρίας, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, εκτιμά ότι οι αριστερόχειρες ποικίλουν πολύ από χώρα σε χώρα, αποτελώντας από το 5% έως και το 25% του πληθυσμού.

Αν και τα γονίδια της αριστεροχειρίας δεν έχουν μέχρι στιγμής ανακαλυφθεί, υπάρχουν αρκετά στοιχεία ότι αυτή κληρονομείται, σύμφωνα τους ερευνητές. Αν και οι δύο γονείς είναι αριστερόχειρες, η πιθανότητα και το παιδί τους να είναι αριστερόχειρας, διπλασιάζεται σε σχέση με την περίπτωση που γεννιέται ένα παιδί αριστερόχειρας από δεξιόχειρες γονείς. Άλλοι παράγοντες επίσης παίζουν ρόλο στην αριστεροχειρία, όπως η έκθεση του εμβρύου σε συγκεκριμένες ορμόνες. Αν και οι αριστερόχειρες συχνά παραπονιούνται ότι είναι βάσανο να ζουν σε ένα κόσμο δεξιόχειρων, δεν λείπουν τα καλά νέα γι’ αυτούς, σύμφωνα με την έρευνα.

Παρά το χαμηλό ποσοστό τους στον πληθυσμό, είναι συγκριτικά πολυάριθμοι όσοι ξεχωρίζουν για τις δημιουργικές τους ικανότητες, είτε στις τέχνες (π.χ. μουσική), είτε στις επιστήμες (π.χ. μαθηματικά). Το ποσοστό των αριστερόχειρων επίσης είναι δυσανάλογα μεγάλο μεταξύ των παιδιών με υψηλό δείκτη νοημοσύνης (άνω του 131). Αυτά τα πλεονεκτήματα ίσως παίζουν σημαντικό ρόλο στο γενικά αυξημένο κοινωνικό στάτους των αριστερόχειρων (με πιο πρόσφατο παράδειγμα τον Μπαράκ Ομπάμα!), ενώ άλλες έρευνες στο παρελθόν έχουν διαπιστώσει ότι οι αριστερόχειρες, κατά μέσο όρο, παίρνουν υψηλότερο μισθό σε σχέση με τους δεξιόχειρες.

Από την άλλη όμως, στατιστικές δείχνουν ότι οι δεξιόχειρες γενικά ζουν περισσότερο από τους αριστερόχειρες, από μερικούς μήνες μέχρι αρκετά χρόνια. Είναι άγνωστο γιατί συμβαίνει αυτό, αλλά μια ερμηνεία είναι ότι οι αριστερόχειρες πέφτουν ευκολότερα θύματα θανατηφόρων ατυχημάτων με μηχανήματα που έχουν σχεδιαστεί για δεξιόχειρες. Οι αριστερόχειρες επίσης τείνουν να έχουν μικρότερη σωματική διάπλαση, κάτι που συνδέεται με μικρότερη αναπαραγωγική επιτυχία.


Μερικές φωτό από την ιστορική λειτουργία.

Με την ευκαιρία της θ. Λειτουργίας που τέλεσε σήμερα ο Πατριάρχης Κων/λεως στην Ι. Μονή Παναγίας Σουμελά, αναρτώ μερικές φωτό όπως τις δημοσιεύουν οι τουρκικές εφημερίδες Milliyet και Sabah που κάλυψαν δημοσιογραφικά το γεγονός.


















































Aπό το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας Μilliyet.


Ενα μικρό αφιέρωμα στη Παναγιά τη Χοζοβιώτισσα της Αμοργού

Ανεβαίνοντας προς την Ι. Μονή



Η είσοδος



Μια πολύ όμορφη φωτό.



Το μοναστήρι της Χοζοβιώτισσας από μακριά.



Η θέα από εκεί προς το απέραντο γαλάζιο είναι τόσο όμορφη.

Οι φωτό είναι από blog του νησιού. Δεν είναι δικές μου.
Και αυτός που τις τράβηξε έκανε καλή δουλειά.

Η γιορτή της κοίμησης της Θεοτόκου σήμερα. Γιορτάζουν πάμπολλες εκκλησιές σε όλη την Ελλάδα. Σε πόλεις, χωριά, νησιά μεγάλα και μικρά. Χρόνια Πολλά στην Μαρία, στη Δέσποινα, στον Μάριο, στον Παναγιώτη. Η Παναγιά ας είναι βοήθειά τους και βοήθειά μας. Επίκεντρο της γιορτής σήμερα η Τήνος. Μεγάλη γιορτή για το νησί της Μεγαλόχαρης. Εκεί πριν 70 χρόνια σαν σήμερα, βυθίστηκε το πλοίο του Π.Ν. μας "ΕΛΛΗ". Οι μνήμες ας υπάρχουν ενώ πρέπει να ατενίζουμε το μέλλον με ειρήνη και αισιοδοξία. ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ σε όλες και όλους.