Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2010

Συνάντηση χτες

Κάπου πίσω από τις φλόγες θα βρίσκεται και η Al Hamraa που περπατήσαμε και οι δύο.
Και πως αλήθεια τα όπλα θα κάμψουν τη δύναμη της αλήθειας και της ψυχής;



Τι παρηγορητικό λόγο να ψελλίσεις σε αυτή τη γυναίκα;



Αγαπητέ συνταξιδιώτη... συνοδοιπόρε του παρελθόντος στο Μπερούτι, στα παιδιά των καταυλισμών όπου απουσίαζε και απουσιάζει η αξιοπρέπεια... Χάρηκα για τη κουβεντούλα μας χτες. Είδες πως σε άκουγα με προσοχή και ενδιαφέρον. Πάντα με κρατούν σε εγρήγορση οι μεστοί λόγοι και οι άνθρωποι που ο νους τους δεν είναι στατικός. Κι εσένα ο νους σου κάθε άλλο παρά στατικός είναι. Σε άκουγα με προσοχή χτες. Ταξιδέψαμε νοερά στην ΄Ανδρο χτες, μη το αρνηθείς. Πήγαμε ξανα στο σπίτι της Αναστασίας για μια ακόμα επίσκεψη. Ναι, ήταν και ο Κώστας εκεί. Είχε κύμα χτες και δε μπόρεσε να βγει με τη βάρκα.
Ξέρεις μου άρεσε και κάτι άλλο. Πως οι ιδέες μας συνέκλιναν για το χαρακτηρισμό ως μεγάλων, ηγετών που πέρασν στην ιστορία πλέον. Και τέτοιους ηγέτες η κοινωνία μας αναζητεί πιό επιτακτικά σήμερα. Οι συμπαντικές νομοτέλειες λειτουργούν συνέχεια. Δεν επηρεάζονται από φτηνές ανθρώπινες όμως πρόσκαιρες... συμπεριφορές.
Φυσικά θα έρθω για καφεδάκι στο "πύργο' σου. Θα δούμε και από εκεί τη θάλασσά μας. Θα μιλήσουμε κι εκεί για το παρελθόν μας που συνοδεύει το παρόν και το μέλλον μας. Να ξέρεις πως το κουδούνι σου θα το χτυπήσω σύντομα.
Καλημέρα φίλε.

Σκέψεις...

Διαβάζω στο τοπικό τύπο...Ένα διαρκώς επιτημητικό λόγο για τοπικούς άρχοντες. Για νυν και πρώην. Σε πολλές περιπτώσεις αντιλαμβάνομαι τα κίνητρα μιας τέτοιας γραφής... η σκέψη μου όμως με κάνει να αναλογίζομαι πως ως κοινωνία προβάλλουμε τις τεχνητές ή όχι αποκλίσεις των ιδεών μας αντί να προσπαθούμε να βρούμε συγκλίσεις και δρόμους δημιουργίας... Στην εποχή μας, μια εποχή δύσκολη, όπου χρειάζονται όλες οι δυνάμεις για να πετύχουμε , εμείς προβάλλουμε τα "εγώ" αδιαφορώντας για την αντιμετώπιση προβλημάτων που αφορούν τα "εμείς" ... Ας σταματήσει αυτή η συνεχής απαξίωση των πάντων. Ας ενδοσκοπήσουμε , ας μετριάσουμε τις δικές μας αρνητικές συμπεριφορές και μετά ας ας εξετάσουμε τους άλλους. Αν και η ενδοσκόπηση απαιτεί πολύ χρόνο. Επειδή ο εαυτός μας συνοδεύεται από πράξεις, σκέψεις και βιώματα πολλών χρόνων...