Σάββατο 12 Μαρτίου 2022

Διαβάζοντας Γιώργο Σεφέρη.

 Κάντε κλικ εδώ και δείτε/ακούστε πνευματικούς ανθρώπους να διαβάζουν ποιήματα του Γιώργου Σεφέρη. 

Ο Στέλιος Ράμφος στην «Κ»: Το νόημα της ζωής είναι η ελευθερία

 Διαβάστε εδώ τη συνέντευξη του Στέλιου Ράμφου στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ.

Τι είναι η γνώση;

 Η γνώση είναι επώδυνη..όσο πιο εύπεπτη η πληροφορία, τόσο λιγότερη η συνεισφορά της στον τοκετό της δημιουργίας...  Διαβάστε εδώ όλη την ανάρτηση του Στράτου Παπάνη.

30 συνηθισμένες ελληνικές εκφράσεις του παρελθόντος που χάνονται σιγά σιγά

 Συνηθισμένες εκφράσεις του παρελθόντος που σιγά σιγά χάνονται παραχωρώντας τη θέση τους σε νέες, που έχουν κι αυτές τη δική τους ιστορία, χωρίς όμως των παλιών εκφράσεων τη χάρη και τη φαντασία. Διαβάστε εδώ όλη την ανάρτηση.

Σωτήρης Γουνελάς, Εκμυστήρευση.....

 Κι αν όνειρα δεν έρχονται, αν δεν κυματίζουν εικόνες, είναι η εξάτμιση των οραμάτων που ενεργείται, είναι η ανελέητη σιγή των αβύσσων..... Διαβάστε εδώ όλη την ανάρτηση.

Υπατία η Αλεξανδρινή

 Η Υπατία ήταν Ελληνίδα νεοπλατωνική φιλόσοφος, μαθηματικός και αστρονόμος, η οποία γεννήθηκε, δίδαξε και πέθανε στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου το 415 μ.Χ. Θεωρείται από τις πιο σημαντικές, αν όχι η σημαντικότερη, φιλόσοφος της εποχής της. Το πιο πιθανό είναι πως γεννήθηκε το 355 μ.Χ., ενώ βρήκε μαρτυρικό θάνατο σε ηλικία 60 ετών από όχλο φανατικών χριστιανών, οι οποίοι την κατέκοψαν με θραύσματα αγγείων ή κοφτερά όστρακα και μετά έκαψαν τα σκορπισμένα και αιμόφυρτα μέλη της. Μέχρι και τις μέρες μας οι ιστορικοί δεν συμφωνούν ως προς το αν τα αίτια της δολοφονίας της ήταν θρησκευτικά ή πολιτικά, με τα τελευταία να τείνουν να είναι τα επικρατέστερα. Διαβάστε εδώ όλη την ανάρτηση του αστροφυσικού Δημήτρη Σταθόπουλου στο physicsgg.me.

Γιατί θέλω να μην κάνω τίποτα;

 Όλοι βιώνουν έλλειψη κινήτρων ανά διαστήματα. Σε μέρες σαν αυτές, μπορεί να αισθάνεστε κουρασμένοι, ευερέθιστοι ή απλώς να μην θέλετε να κάνετε απολύτως τίποτα. Οι ειδικοί επισημαίνουν ότι είναι λογικό ορισμένες φορές να αντιμετωπίζουμε την έλλειψη κινήτρων. Διαβάστε εδώ όλη την ανάρτηση από το vita.gr.

Κι όμως, η ονειροπόληση κάνει καλό

 Ονειροπολήστε δίχως τύψεις γιατί, σύμφωνα με τους ειδικούς, τα οφέλη είναι πολλά!!!! Διαβάστε εδώ όλη την ανάρτηση από το vita.gr

Άγγελου Τερζάκη, Τα λύτρα της ευτυχίας

 Ακούστε παρακάτω το έργο του μεγάλου συγγραφέα και λογοτέχνη από τη σειρά εκπομπών "Το θέατρο στο ραδιόφωνο".


Τα αποφθέγματα της Πέμπτης

 Πόσο σαν μικρά παιδιά φέρονται οι άνθρωποι, όταν νομίζουν ότι δεν τους βλέπουν.

Στον τρόπο που τρώνε, στις κινήσεις, στις εκφράσεις, στα θέλω και στα επιφωνήματα.

Λες και η ενηλικίωση είναι αποκλειστικά κοινωνικός καταναγκασμός.


Διαβάστε εδώ όλη την ανάρτηση του πανεπιστημιακού Στράτου Παπάνη.