Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2010

Eξέταση στα Γερμανικά

Δείτε παρακάτω το πως θα διαγωνιστούν οι μαθητές των σχολείων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, στο μάθημα των Γερμανικών, στις προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις Μαΐου-Ιουνίου και Σεπτεμβρίου.



Δελτίο τύπου του Υπουργείου Παιδείας

02/02/2010

Δελτίο Τύπου

Δηλώσεις Υπουργού Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, Άννας Διαμαντοπούλου μετά τη συνάντηση με τον Κύπριο ομόλογο της Ανδρέα Δημητρίου κατά την επίσημη επίσκεψη της στην Κύπρο.



Τα διμερή θέματα της εκπαιδευτικής συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Κύπρου βρέθηκαν στο επίκεντρο της σημερινής συνάντησης μεταξύ της Υπουργού Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων Άννας Διαμαντοπούλου και του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού της Κύπρου Ανδρέα Δημητρίου.

Η Υπουργός μετά τη συνάντηση δήλωσε:

«Είναι η πρώτη επίσημη επίσκεψη μου στην Κύπρο με την ιδιότητα της Υπουργού Παιδείας. Η επίσκεψη αυτή έχει ουσιαστικό και συμβολικό χαρακτήρα. Χαίρομαι πολύ που ξεκινώ από την Κύπρο, όπου στον χώρο της Παιδείας υπάρχει στενή συνεργασία. Μας ενώνει πάνω από όλα η γλώσσα και ο πολιτισμός, βασικοί άξονες της παιδείας. Οι αλλαγές και οι μεταρρυθμίσεις που έχει ξεκινήσει ο Υπουργός και το Υπουργείο Παιδείας της Κύπρου είναι προς τη σύγχρονη κατεύθυνση. Όλες οι ευρωπαϊκές χώρες αυτή τη στιγμή έχουν ολοκληρώσει ή βρίσκονται στη διαδικασία ολοκλήρωσης της ουσιαστικής αλλαγής των αναλυτικών προγραμμάτων και των παιδαγωγικών μεθόδων. Χωρίς αυτό καμιά αλλαγή δεν μπορεί να αποδώσει. Πρόκειται για μια μακροχρόνια διαδικασία και βεβαίως, έχουμε δυνατότητα αμοιβαίου οφέλους από τη δουλειά που έχει γίνει και στις δύο χώρες.

Προτεραιότητα του Έλληνα Πρωθυπουργού είναι οι κοινωνικοί τομείς, με κορυφαίο αυτόν της Παιδείας. Η νέα πολιτική είναι να ενσωματώνονται στο Υπουργείο Παιδείας όλες οι μεγάλες στρατηγικές της Δια Βίου Μάθησης -ένας από τους βασικούς στόχους της Λισαβόνας - αλλά και όλο το χαρτοφυλάκιο της Έρευνας και Τεχνολογίας.

Συζητήσαμε τα επιμέρους ζητήματα που αφορούν Κυπρίους και Ελλαδίτες φοιτητές για τα Πανεπιστήμια και της Ελλάδας και της Κύπρου, αλλά και το θέμα του μνημονίου συνεργασίας το οποίο θα ανανεωθεί μέσα στο 2010.

Συμφωνούμε και οι δύο ότι είναι πολλά τα θέματα τα οποία μπορούν και πρέπει να προστεθούν ώστε η συνεργασία να γίνει πιο αποδοτική».

Σημειώσεις θεωρίας αριθμών

Διαβάστε εδώ σημειώσεις θεωρίας αριθμών από τον συνάδελφο κ. Ν. Μαυρογιάννη. Είναι ένα σημαντικό βοήθημα για όσους συναδέλφους και μαθητές ασχολούνται με το αντικείμενο.

Ανακύκλωση


Κι ας μην ξεχνάμε να γεμίζουμε τους μπλέ κάδους του Δήμου μας, συμβάλλοντας στην ανακύκλωση υλικών και τελικά σε ένα περιβάλλον πιό ποιοτικό, που αφορά όλους μας.
΄Ετσι στους μπλε κάδους βάζουμε...

Χάρτινες συσκευασίες από χυμούς, γάλατα κλπ καθώς και το έντυπο χαρτί από εφημερίδες, περιοδικά και βιβλία.

Χαρτόνι από χαρτοκιβώτια κ.α. που πρέπει να διπλώνεται ώστε να μειωθεί ο όγκος του.

Τα αλουμινένια κουτάκια από αναψυκτικά μπύρας κλπ

Τις σιδερένιες κονσέρβες από γάλα, τρόφιμα κλπ

Πλαστικές συσκευασίες από νερό, αναψυκτικά, απορρυπαντικά, τρόφιμα κλπ.

Οι έρευνες δείχνουν ότι τα υλικά συσκευασίας που μπορούν να ανακυκλωθούν αποτελούν το 30% των απορριμμάτων που παράγει το κάθε σπίτι.

Μην ξεχνάτε λοιπόν...

Ζαχαρώνοντας τις μεγάλες αποφάσεις

Διαβάστε εδώ το δημοσίευμα από την ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ που αναφέρεται στο πως το επίπεδο της γλυκόζης του οργανισμού μας επηρεάζει τις αποφάσεις μας.

H λογοκρισία στο ίντερνετ

Διαβάστε εδώ το δημοσίευμα από την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ.

Ψαρά.

Αφού κλείστε την μουσική του blog ( στα δεξιά του) δείτε το video κι ακούστε νησιώτική μουσική με φόντο τις ομορφιές των Ψαρρών. Φίλε Γιώργο την ανάρτηση αφιερώνω σε σένα που πριν λίγα χρόνια ξεχώριζες εκεί...



Φύλλα μαθηματικής παιδείας

Διαβάστε εδώ το φύλλο μαθηματικής παιδείας Νο-2 που γράφει ο συνάδελφος κ. Ν. Μαυρογιάννης. Στο τεύχος αυτό συνεργάζεται ο εκλεκτός συνάδελφος κ. Μπάμπης Στεργίου.

Φύλλα μαθηματικής παιδείας

Διαβάστε εδώ το φύλλο μαθηματικής παιδείας Νο-1 που γράφει ο καλός συνάδελφος κ. Ν. Μαυρογιάννης.

Σημειώσεις Ανάλυσης

Κατεβάστε από εδώ το βιβλίο του εξαιρετικού συναδέλφου κ. Ν. Μαυρογιάννη , που προς τιμή του δίδει δωρεάν, που αναφέρεται σε θέματα ανάλυσης της Γ΄ Λυκείου. Το βρήκα εξαιρετικό.

Δελτίο τύπου του Υπουργείου Παιδείας

Δελτίο Τύπου 01/02/2010

Επίσημη επίσκεψη της Υπουργού Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων Άννας Διαμαντοπούλου στην Κύπρο

Η Υπουργός Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, Άννα Διαμαντοπούλου, επισκέπτεται σήμερα, Δευτέρα 1 έως και αύριο Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2010, τη Λευκωσία της Κύπρου ύστερα από επίσημη πρόσκληση του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού της Κύπρου, Ανδρέα Δημητρίου.

Οι δύο Υπουργοί θα συζητήσουν διμερή θέματα εκπαιδευτικής συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Κύπρου.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής της στην Κύπρο, η Υπουργός Παιδείας, θα γίνει δεκτή από τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια, από τον Α.Μ. Αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο Β’ και από τον Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Μάριο Καρογιάν.

Η κ. Διαμαντοπούλου θα παραστεί, ακόμη, στη Συνεδρία της Επιτροπής Παιδείας της Βουλής των Αντιπροσώπων μαζί με τον ομόλογό της κ. Δημητρίου ενώ θα επισκεφθεί και το Λύκειο Αποστόλου Μάρκου στη Λευκωσία.

Σήμερα το απόγευμα (18:00 μ.μ) στο Πανεπιστήμιο της Κύπρου η Υπουργός θα μιλήσει σε εκδήλωση που διοργανώνει ο ΟΠΕΚ της Κύπρου με θέμα: «Η Εκπαίδευση και το Μέλλον».

Η Υπουργός στην ομιλία της με θέμα η «Εκπαίδευση στην Καινοτομία και η Καινοτομία στην Εκπαίδευση» θα υπογραμμίσει τη σημασία της Καινοτομίας στις νέες μορφές Τεχνολογίας.