Τετάρτη 3 Ιουνίου 2009

Εξετάσεις στη Κύπρο

Κάντε κλικ στο παρακάτω σύνδεσμο και διαβάστε για τις αντίστοιχες με τις πανελλήνιες εξετάσεις των Κυπρίων μαθητών, στη Κύπρο. Είναι βιβλίο σε μορφή pdf, πολύ ενδιαφέρον.
Κάντε κλικ στο παρακάτω σύνδεσμο και διαβάστε το άρθρο με θέμα "Τα μαθηματικά κάτω από μια άλλη ματιά". Ισως σας ενδιαφέρει...

Γιατί οι μαθητές καίνε τα βιβλία

Διαβάστε το ενδιαφέρον άρθρο από την "ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ" γιατί οι μαθητές καίνε ή καταστρέφουν τα βιβλία με τη λήξη της σχολικής χρονιάς.

http://www.enet.gr/?i=issue.el.home&date=03/06/2009&id=50662

Μαθηματική κατασκήνωση Νο-2

Κάντε κλικ στο σύνδεσμο που ακολουθεί. Είναι του παραρτήματος Εύβοιας της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας. Διαβάστε ανάμεσα στ΄ άλλα και για τη θερινή κατασκήνωση που οργανώνει το παράρτημα των συναδέλφων στη Βόρεια Εύβοια, φέτος το καλοκαίρι του 2009.

http://www.enet.gr/?i=arthra-sthles.el.home&id=50426

Μαθηματική κατασκήνωση

Κάντε κλικ στο παρακάτω σύνδεσμο να διαβάσετε για τη μαθηματική κατασκήνωση που σκοπεύει να λειτουργήσει η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία στο Σοφικό Κορινθίας.

http://www.enet.gr/?i=arthra-sthles.el.home&id=50426

Ενημέρωση

Λοιπόν αν βρείτε κείμενο ή φωτό σε μορφή djvu και θέλετε να το κάνετε jpeg , πρώτα θα μετατρέψετε με προγραμματάκι που εύκολα θα βρείτε στο διαδίκτυο τη μορφή djvu σε bmp και μετά θα ανοίξετε με το πρόγραμμα ζωγραφικής των windows το αρχείο bmp και θα το σώσετε κατευθείαν σε μορφή jpeg. Eίναι τόσο εύκολο.

Ταλέντα και θηριοδαμαστές

Διαβάστε το ενδιαφέρον άρθρο "Ταλέντα και θηριοδαμαστές" από τη "ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ".

Εκπαιδευτικό λογισμικό

Αν είστε εκπαιδευτικός δείτε το κατάλογο του εκπαιδευτικού λογισμικού που έχει αναρτηγθεί στην ιστοσελίδα του e-yliko και κατεβάστε ότι σας ενδιαφέρει με τους κωδικούς της σχολικής μονάδας που υπηρετείτε.

http://www.e-yliko.gr/resource/supportmaterial/EduAll.aspx