Κυριακή 21 Νοεμβρίου 2010

Ιεροκλής Μιχαηλίδης

Διαβάστε εδώ ερωτήσεις που τέθηκαν στον ηθοποιό και σκηνοθέτη κ. Ιεροκλή Μιχαηλίδη και τις απαντήσεις που έδωσε αυτός.

Συζητείται ότι πάσχω από μανία καταδιώξεως...

Διαβάστε εδώ το χτεσινό δημοσίευμα από το "Βιβλιοδρόμιο" της εφημερίδας ΤΑ ΝΕΑ που αναφέρεται στην αλληλογραφία των Νίκου Καββαδία και Μανώλη Καραγάτση.

Επιμορφωτικές δράσεις...

Μια άποψη του ολυμπιακού κωπηλατοδρομίου του Σχοινιά.




Η αφίσα του 27ου Συνεδρίου της Ελλ. Μαθηματικής Εταιρείας



Έργο συναδέλφου από την ΕΛΜΕ Εύβοιας στην έκθεση εικαστικών που λειτούργησε την είσοδο του χώρου του Συνεδρίου της Ε.Μ.Ε.



Τούτο το Σ/Κ καθώς τελειώνει, μου αφήνει πίσω του μια κούραση. Μια κούραση γλυκιά, με πνευματοφόρους απόηχους...Πολλές φορές όταν βρίσκομαι με συναδέλφους μου επισημαίνω την αξία της επιμόρφωσης για εμάς τους εκπαιδευτικούς. Μιας επιμόρφωσης που πρέπει να είναι συνεχής και σε πολλά αντικείμενα επάνω.
Έτσι το 3-ήμερο που μας πέρασε παραβρέθηκα στο συνέδριο της Ελλ. Μαθηματικής Εταιρείας στη Χαλκίδα, μα το Σάββατο το πρωί διέκοψα την παρακολούθησή του για να παρεβρεθώ στο σεμινάριο που οργάνωσαν οι υπεύθυνες της Περιβ. Εκπαίδευσης Αν. Αττικής για το Εθνικό Πάρκο του Σχοινιά, στο χώρο του Ολυμπιακού Κωπηλατοδρομίου και με τη λήξη του ανεχώρησα άμεσα για τη Χαλκίδα και πάλι.
Πήρα πολλά, στο συνέδριο της Ε.Μ.Ε. Είδα συναδέλφους από όλη την Ελλάδα , φίλους και συμφοιτητές από τα χρόνια των σπουδών μου. ΄Ομως χάρηκα που συνάντησα πανεπιστημιακούς δασκάλους μου που το πέρασμα του χρόνου δεν τους έχει αφήσει ίχνη...
Τα τηλέφωνα που ανταλλάξαμε με τους καλούς μου συναδέλφους είναι μια ακόμα ευκαιρία να συζητήσουμε για το διάβα της ζωής καθενός μας ανάμεσα από τις συμπληγάδες της τελευταίας. Δώσαμε ραντεβού για το επόμενο συνέδριο της Αθήνας και να είμαστε όλοι μας καλά να βρεθούμε και πάλι.
Η εμπειρία μου εμπλουτίστηκε όμως κι από το σεμινάριο Π.Ε. για το Εθνικό Πάρκο του Σχοινιά, αυτό το φυσικό πλούτο της περιοχής μας. Ελπίζω τα όσα είπαμε και σχεδιάσαμε να υλοποιηθούν με όφελος τόσο για την εκπαίδευση όσο και για την κοινωνία μας.

Κάτω από το κάστρο...

Κάτω από το κάστρο των αντίρροπων δυνάμεων...

εκεί οι νόμοι του σύμπαντος επαληθεύτηκαν...

και οι μουσικές συμφωνίες ήταν άκουσμα

ενός παραδείσου...