Κυριακή 7 Οκτωβρίου 2012

Διαμαρτυρία για το Κ.Υ. Ν. Μάκρης

Παραβρέθηκα σήμερα το πρωί στη διαμαρτυρία που οργάνωσε ο Δήμος Μαραθώνα και ο Σύλλογος Εργαζομένων του Κ.Υ. Νέας Μάκρης. Μια διαμαρτυρία που στόχο είχε να εκφράσει την αγανάκτηση των πολιτών για την πλημμελή λειτουργία του Κ.Υ., δίχως φυσικά να ευθύνονται οι εργαζόμενοι σε αυτό.  Προσωπικά περίμενα περισσότερο κόσμο. Αλλά κάποιοι δεν ήθελαν να παραιτηθούν της Κυριακάτικης ραστώνης και να ενώσουν τις φωνή τους με εκείνες που ζητούν κάτι απλό... Όλοι οι κάτοικοι της περιοχής να μπορούν στη κάθε ώρα του 24ώρου να βρουν βοήθεια, από γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό του Κ.Υ. Ας ελπίσουμε η σημερινή εκδήλωση να δονήσει συγκινήσεις....Και κάτι τελευταίο. Απ όλες τις ομιλίες περισσότερο μου άρεσε η φωνή της νοσηλεύτριας...Είχε δύναμη, παλμό και έκφραση!!!

Σήμερα το μεσημέρι στο Τύμβο....

Ώρα 12.30 το μεσημέρι και τα βήματά μου στο φούρνο του Τύμβου για ψωμί στα κάρβουνα, απ το Μένιο. Δίπλα απ το φούρνο το μικρό εξοχικό του καθηγητή μου της Φυσικής και μετέπειτα Επόπτη Μέσης Εκπ/σης.
-Μια απλή καλημέρα να σας πω...
-Καλημέρα κύριε Γυμνασιάρχα, έλα μέσα Δημήτρη.
-Χαίρομαι που σας βλέπω καλά.
-Κι εγώ χαίρομαι που ήρθες και σκεπτόμουν να σε πάρω τηλέφωνο.
Μια απλή , ζεστή κουβεντούλα με τον άνθρωπο που πριν 42 χρόνια ήταν καθηγητής μου στις αίθουσες της Βαρβακείου Προτύπου Σχολής και πάνω απ΄ όλα με δίδαξε ήθος και αξιοπρέπεια. Με τον άνθρωπο που ακόμη και σήμερα ζητώ να γίνω κοινωνός της δικής του σοφίας και των δικών του εμπειριών στη ζωή. Του ευχήθηκα να είναι καλά και να παρεβρίσκεται στις συναθροίσεις της τάξης μου. Είναι εξαιρετική προνομία να ακούμε το λόγο του!!!
 Και κάτι άλλο...Από σεβασμό απεριόριστο μιλώ στον καθηγητή μου στο πληθυντικό , κι ας γίνομαι επίορκος της εποχής μου!!!

H ζάλη των μεγάλων αριθμών

Κάντε κλικ εδώ και διαβάστε το δημοσίευμα της Μαριάννας Τζιαντζή.

Στα προαύλια των καταλήψεων

Κάντε κλικ εδώ και διαβάστε το δημοσίευμα  από την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ.

Κερδισμένοι με τους έξυπνους μετρητές ενέργειας

Κάντε κλικ εδώ και διαβάστε το δημοσίευμα της Ιφιγένειας Διαμαντή.

Μικροσωματίδια και όζον στον αέρα της Ευρώπης

Κάντε κλικ εδώ και διαβάστε την είδηση από την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ.