Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2018

Βασικές επισημάνσεις για το μάθημα των Μαθηματικών Προσανατολισμού

Διαβάστε εδώ την εργασία της συναδέλφου Μαρίνας Πάλλα για μαθητές της Γ΄ Λυκείου.

Τιμ Μπ. Λι: Παγκόσμιο «κοινωνικό συμβόλαιο» για πιο ανθρώπινο, ασφαλές Ίντερνετ

Διαβάστε εδώ την ανάρτηση από το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Μαθητές/μαθήτριες απ το Γυμνάσιο Μαραθώνα σε εκπαιδευτικό ταξίδι στη Γερμανία.



Μια σημαντική εμπειρία για τους μαθητές του σχολείου μας αναμένεται να αποτελέσει το εκπαιδευτικό ταξίδι στη Γερμανία στα τέλη Νοεμβρίου.
Μαθητές και εκπαιδευτικοί, προσκεκλημένοι από το Ελληνικό Λύκειο Αννοβέρου, θα έρθουν σε επαφή με συνομήλικούς τους μαθητές της ελληνικής ομογένειας στη Γερμανία με στόχο να ανταλλάξουν απόψεις και προβληματισμούς για την ελληνική γλώσσα και τη σπουδαία προσπάθεια που γίνεται από φορείς, όχι μόνο του απόδημου ελληνισμού,  για την ανάδειξή της.
Στο ίδιο πλαίσιο, λοιπόν, έχουν προγραμματιστεί και επισκέψεις στο Κέντρο Νέου Ελληνισμού (CeMoG) του Freie Universität του Βερολίνου καθώς και στο Κρατικό Ευρωπαϊκό Σχολείο όπου θα παρουσιαστεί στους μαθητές μας το δίγλωσσο ευρωπαϊκό μοντέλο που εφαρμόζεται στο σχολείο.
Είμαστε σίγουροι πως οι μαθητές μας θα επιστρέψουν με τις αποσκευές τους γεμάτες εμπειρίες καθώς τέτοιες δράσεις έχουν μεγάλη μορφωτική αξία για τους ίδιους και αποδεικνύουν πως η παιδεία είναι μια διαρκής διαδικασία που δεν περιορίζεται στους τέσσερις τοίχους μιας σχολικής αίθουσας.

Μιχάλης Δερτούζος – Το εθνικό μας πλεονέκτημα στην Πληροφοριακή Εποχή

Διαβάστε εδώ την ανάρτηση από το antikleidi.com.

Γιατί τα παιδιά μας βαριούνται στο σχολείο, δεν έχουν υπομονή και απογοητεύονται εύκολα;

Διαβάστε εδώ την ανάρτηση από το antikleidi.com

H λειτουργία του Γυμνασίου Μαραθώνα στις 7/11 και στις 8/11/2018

Ανακοινώνεται ότι αύριο Τετάρτη 7/11/2018 το Γυμνάσιο Μαραθώνα θα παραμείνει κλειστό, όπως ήδη έχει γνωστοποιηθεί στους μαθητές μας, λόγω των εκλογών των Υπηρεσιακών Συμβουλίων των Εκπαιδευτικών.
Την Πέμπτη 8/11/2018 όλες οι τάξεις του σχολείου θα πραγματοποιήσουν εκπαιδευτικές επισκέψεις. Για τα παιδιά των οποίων  οι γονείς προσκόμισαν αρνητική δήλωση για τη συμμετοχή τους στις εκπ. επισκέψεις θα πρέπει να προσέλθουν στο σχολείο, όπου θα απασχοληθούν από εκπαιδευτικούς.