Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2009

Διάβασα...

Μια από τις μεγαλύτερες "επεξεργασίες θλίψης" είναι να σκαλίζουμε συνεχώς τα κακά που μας έχουν κάνει ή τα καλά που δεν μας έχουν κάνει οι γύρω μας. Είναι απ΄τις πιο δημοφιλείς σκέψεις, όταν καθόμαστε μόνοι, και η οργή που σιγά σιγά ανάβουν, το σαράκι του ναρκισσιστικού παράπονου, η αρνητική ένταση και, στο τέλος, η κατάπτωση δεν έχουν τελειωμό.

Συνειδητοποιείτε τα λόγια. Τα διάβασα σε κάποιο blog. Αντε ν΄ ανοίξουμε πανιά λοιπόν... Kαι να ταξιδέψουμε...

Ανδρος

Το εκκλησάκι της Αγίας Μονής καθώς πηγαίνουμε προς το ελικοδρόμιο της Χώρας στην Ανδρο. Φίλε Βαγγέλη ευχαριστώ για την πληροφόρηση και θέλω να ξέρεις πως θα ήθελα να βρισκόμουν στην εκδήλωση της κινηματογραφικής σας Λέσχης. Εύχομαι κάθε επιτυχία και να είστε όλοι καλά.

Μικρή πατρίδα

Μου αρέσει κι αυτή η ερμηνεία του Κώστα Θωμαΐδη. Και σας συστήνω να την ακούσετε. Κι αφήστε τα κοχύλια της ακρογιαλιάς που περπάτε να γίνουν όνειρα... Προτρέψτε τα! Μην ξεχάσετε να κλείσετε τη μουσική του blog πριν (στα δεξιά του).

Mια βελούδινη φωνή

Ακούστε τη βελούδινη φωνή του Κώστα Θωμαΐδη, στο "Ποιος τη ζωή μου, ποιος τη κυνηγά...". Είχα την ευκαιρία να ακούσω το τραγουδιστή με τη φωνή που εκφράζει τη ψυχή του σε μια συναυλία στην αλάνα της μικρής εκκλησίας του Αγ. Νικολάου, στη Ραφήνα. ΄Ηταν μια βραδιά καλοκαιριού, μια νύχτα ντυμένη με αυγουστιάτικη πανσέληνο και καθώς τα λόγια και οι νότες χάιδευαν το είναι μου και κεντούσαν σκέψεις, ταξίδεψα μακριά. Πολύ μακριά. Ηταν μια βραδιά που εκτίμησα πάρα πολύ την έκφραση του Κ.Θ. Απολαύστε τον κι εσείς εδώ, στο βίντεο.
Μην ξεχάσετε να κλείσετε προηγουμένως τη μουσική του blog (στα δεξιά του).


Περιοδικό ΑΝΤΡΕΑΣ ΛΕΝΤΑΚΗΣ

Κάντε κλικ παρακάτω για να διαβάσετε ένα πολύ αξιόλογο περιοδικό του Ιδρύματος Πολιτισμού και Εκπαίδευσης ΑΝΤΡΕΑΣ ΛΕΝΤΑΚΗΣ. Εδώ θα διαβάσετε το τεύχος 13.

http://www.ledakis.gr/DELTIO%2013.pdf

Mονοσήμαντα ορισμένες έννοιες


' Ενα φρεσκοτυπωμένο βιβλίο σε μια προθήκη φαντάζεις

Ένα φωτεινό πεφτάστερο μιας καλοκαιρινής νύχτας με ελεύθερη πτώση δείχνεις

Μια έκρηξη έκστασης σ' ένα σύνολο σκέψεων ακούγεσαι

Ατέρμων αναθεωρητική διαδικασία ορίζεσαι.

Τούτα κι άλλα είσαι...

Κι οι έννοιες μονοσήμαντα ορισμένες είναι .