Κυριακή 3 Ιανουαρίου 2010

Ασκήσεις Κατεύθυνσης Γ Λυκείου

Τις ασκήσεις αυτές φόρτωσα στο scribd.com μετά από άδεια του εκλεκτού συναδέλφου κ. Μπάμπη Στεργίου. Δείτε τις και ασχοληθείτε με αυτές...
ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ-ΣΤΕΡΓΙΟΥ

Λίγα λόγια ενός μεγάλου της σκέψης...

Γλύτωσα από τις βυζαντινές έγνοιες,

τις ομορφιές και τα χρώματα.

Ολοένα, μου φαίνεται,

γλυτώνω από τα περιτά βάρη,

ξαναγυρίζω στα απλά στοιχεία:

στο χώμα και τη θάλασσα,

στη μοναξιά και τον αγέρα.

Θυμάστε το Διόνυσο,

που κίνησε απ΄τις Ινδίες

με πλούσια μεταξωτά πέπλα,

με βραχιόλια κι αλυσίδες.

Κι όσο ζύγωνε στην Ελλάδα,

ντρέπουνταν γαι τον περιττό φανταχτερό φόρτο

και τον πετούσε.

Ωσότου, φτάνοντας πια

στον κόλπο της Ελευσίνας,

βγήκε κολυμπώντας

στο ελληνικό ακρογιάλι γυμνός.

Να ένα μεγάλο μάθημα.

Λόγια του Χόρχε Μπουκάϊ

Εγώ μ΄ εσένα

Εσύ μ΄ εμένα.

Εγώ μ΄ εμένα.

Εσύ μ΄ εσένα.

Εμείς με τον κόσμο.

Oι ευχές του σχολικού μας συμβούλου των Μαθηματικών


Κάντε κλικ στο κείμενο , που έχει φορτωθεί ως εικόνα για να διαβάστε καλύτερα. Μου το έστειλε ο Σχολικός Σύμβουλος των Μαθηματικών στη δικαιοδοσία του οποίου ανήκει το σχολείο μας.

Eνα βιβλίο με επιμέλεια του κ. Μπαμπη Στεργίου

Πιό κάτω θα δείτε ένα βιβλίο που ανάρτησα στο scribd.com με την άδεια του πονήσαντος, εκλεκτού περί τα Μαθηματικά συναδέλφου, κ. Μπάμπη Στεργίου. Είναι εξαιρετικό.

Ma Thematic A - 130 Problems in Geometry

Δικά μου...

Τις προηγούμενες μέρες είχα διαβάσει στα ΝΕΑ μια συνέντευξη του ψυχοθεραπευτή Χόρχε Μπουκάϊ, στο δημοσιογράφο Σταύρο Θεοδωράκη. Είχα εκπλαγεί από τη δύναμη του λόγου, του νοτιοαμερικανού ψυχοθεραπευτή. Τα γραφόμενα στην εφημερίδα τα διάβαζα ξανά και ξανά και ανακάλυπτα αλήθειες... Φυσικά έψαξα και βρήκα βιβλία του που κυκλοφορούν στη γλώσσα μας. Και μιας και το χούι...δεν βγαίνει εύκολα, κατέθεσα... στο βιβλιοπώλη μου ένα μικρό ποσό κι αγόρασα το βιβλίο του " Να βλέπεις στον έρωτα με τα μάτια ανοιχτά". Εντυπωσιάζομαι από το διάβα μου στις σελίδες αυτού του βιβλίου. Μέσα στη σχόλη και την ξεκούραση των ημερών ρουφώ το περιεχόμενο και αναλογίζομαι, προβληματίζομαι , μαθαίνω. Συνειδητοποιώ καταστάσεις, διεισδύω σε κοινωνικά ποροβλήματα, ανατέμνω πράξεις και συμπεριφορές μου, μα και κάτι ακόμη. Θέλω να μιλήσω στο παιδί μου για το βιβλίο αυτό. Πρέπει να μιλάμε στους νέους και να τους ακούμε περισσότερο. Και θα της το δώσω ή μαλλον θα το πάρω στην κόρη μου να το διαβάσει. Θέλω να της γράψω μια αφιέρωση...
"Στη ζωή σου πάντα να σκέπτεσαι, πάντα να μαθαίνεις, να μη θεωρείς τίποτε δεδομένο. Μα και να ενδοσκοπείς συνεχώς, να "καθαρίζεις" πρώτα τον εαυτό σου από τα ζιζάνια της σκέψης. Για να μπορέσεις να ευτυχήσεις βιώνοντας το πραγματικό νόημα της ζωής."

Δώσε...

Διάβασα...

Δώσε στα όνειρα που ξέχασες την αξία των πραγμάτων που δε γνωρίζεις.

Α.Μπρετόν-Π. Ελυάρ.