Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2018

Ανάπτυξη και Εκπαίδευση...

Διαβάστε εδώ την ανάρτηση του συναδέλφου Νίκου Τσούλια, π. Προέδρου της ΟΛΜΕ.

Kολπάκι για τους τριγωνομετρικούς αριθμούς

Δείτε σχετικά το παρακάτω βίντεο.

 

Ψηφιακό καλεντάρι 2018-2019

Διαβάστε εδώ την ανάρτηση από το Πανελ. Σχολικό Δϊκτυο που αναφέρεται σε "εορτασμό" ημερών στη διάρκεια του σχολ. έτους 2018-2019.

Mια φράση με ουσία......

" Κι αν οι καιροί μας είναι ανάξιοι για ένα τέτοιο θαύμα, μην ξεχάσεις ποτέ, πως τους καιρούς τους φτιάχνουν άνθρωποι. Και άνθρωποι τους αλλάζουν".

"Γράμμα στο γιο μου κι ένα άστρο"
Μαρία Λαμπαδαρίδου-Πόθου

Η εκτεταμένη χρήση των κοινωνικών μέσων δικτύωσης οδηγεί σε αύξηση του ναρκισσισμού

Διαβάστε εδώ την ανάρτηση από το vita.gr.  Για μένα ήταν μια ακόμη αφορμή για προβληματισμό σχετικά με το τι μας δίνουν και τι μας αφαιρούν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.  Τη διάβασα και τη βρήκα ενδιαφέρουσα.

Η εικόνα που φτιάχνουμε για τους άλλους ανθρώπους

Διαβάστε εδώ το δημοσίευμα από το Vita.gr που μας βοηθάει να συνειδητοποιήσουμε κάποιες απόψεις που καλώς ή  κακώς έχουμε για τους άλλους.

Διαγωνισμοί Μαθηματικών

Δείτε εδώ τις εκφωνήσεις και ενδεικτικές απαντήσεις στα θέματα των επαρχιακών μαθηματικών διαγωνισμών που οργάνωσε η ΚΥ.Μ.Ε για το σχολικό έτος 2018-2019. Τα θέματα είναι για μαθητές από την Ε΄ Δημοτικού μέχρι και την Γ΄ Λυκείου.

Σημειώσεις Γ΄ Λυκείου στα Μαθηματικά Προσανατολισμού.

Δείτε τις παρακάτω από το συνάδελφο Γιώργο Καραφέρη.


on Scribd

Μια άποψη ενός φιλολόγου.....

Τη διάβασα στο alfavita.gr  και τη συνυπογράφω. Η άποψη αναφέρεται στο μαθητικό αναλφαβητισμό. Την αναρτώ εδώ ότι μπορεί να αρέσει και σε άλλους. Τη διαβάζετε εδώ

Eπισκόπηση τύπου

Διαβάστε εδώ την επισκόπηση τύπου από το Υπουργείο Παιδείας για χτες Τρίτη 27/11/2018.

13 στους 259.,.....

259 είναι οι υποψήφιοι για τις 13 θέσεις των Περιφερειακών Δ/ντών Εκπ/σης σε όλη την Ελλάδα. Μεγάλος είναι ο συναγωνισμός. Θα περιμένουμε να μάθουμε τα ονόματα όσων επιλεχθούν.