Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2011

Χαντακωμένη χώρα...

Στο ανάγλυφο της «μυρόεσσας Ισπανίας» -όπως το βλέπαμε από τα Πυρηναία της φαντασίας- πλήθος οι σημαίες των νικητών.
Τιμωρήθηκαν οι σοσιαλιστές, δεν κέρδισαν οι συντηρητικοί... Στους δρόμους, πλήθος οι άνεργοι και τεράστιες οι ουρές των απελπισμένων που ποντάρουν μονάχα στην εύνοια της τύχης. Το δικό τους λαχείο μοιράζει 2,5 δισ. ευρώ... Πιο κάτω, νέκρα. Στην αλάνα της Πορτογαλίας τίποτε δεν κινείται. Γενική απεργία. Μονάχα η οργή των κατοίκων της, και η αγωνία μήπως καταντήσουν σαν την Ελλάδα... Εχει δίκιο ο «Γκάρντιαν» υπογραμμίζοντας το προφανές: το ελληνικό ηφαίστειο θα συγκλονίσει ολόκληρη την ευρωζώνη. Μια εξεγερμένη Ελλάδα, θα συμπαρασύρει και άλλες ευρωπαϊκές κοινωνίες. Και τότε δεν θα μπορεί κανείς να κοιμάται ήσυχος στο κάστρο της ψευδαίσθητης δύναμής του... Αυτά, η Γερμανία τ' ακούει βερεσέ. Εμμανής και αδιάβροχη, είναι φειδωλή ακόμη και στην αυτοκριτική της, τώρα που διαπιστώνει ότι έγιναν «μεγάλα λάθη στην εκτίμηση του ελληνικού προβλήματος». Οποία δικαιολογία, όμως: «Αυτό το πακέτο (σ.σ. της "βοήθειας" προς την Ελλάδα) το σχεδίασαν οι πιο έμπειροι οικονομολόγοι του κόσμου και όμως ήταν λάθος»! («Ε» - 24/11/2011). Ετσι, λοιπόν. «Οι πιο έμπειροι του κόσμου». Παραφράζοντας τον Μπωντλαίρ, οι... «έμπειροι» φαίνονται σαν σοφιστές που έχουν δανειστεί τη σοφία τους από τα βιβλία και τις στατιστικές και όχι από τη ζωή... Να τη και η Γαλλία του αμήχανου Σαρκοζί. Κατάστικτο το σώμα της από τη μαλάρια της εποχής: οι πτωχοί πληθύνονται και οι πλούσιοι θησαυρίζουν. Στο νότιο άκρο της, οι «ιστιοφόρες πτυχές» της Μασσαλίας είναι ακόμη μουδιασμένες από το αριστερό του Φετφατζίδη... Και στην Ελλάδα μια «σκόνη νοσταλγίας» για παλιά Χριστούγεννα, φωταγωγημένα και ανοιχτόκαρδα. Μια χώρα που μετράει συνεχώς πληγές και εξανθήματα, απώλειες και υποτροπές. Μια χώρα χαντακωμένη από θλίψη Αχερούσια, που θα 'λεγε και ο γιος της Αργολίδος, ο Νίκος Καρούζος... 

Ελευθεροτπία 26/11/2011

Εγκέφαλος ο μνήμων

Κάντε κλικ στον τίτλο της ανάρτησης και διαβάστε το δημοσίευμα από την ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ.

Καρφιτσώστε ιστορία...

ΚΑΡΦΙΤΣΩΣΤΕ ΙΣΤΟΡΙΑ     www.historypin.com
 
Φανταστείτε τον παγκόσμιο χάρτη γεμάτο... καρφίτσες. Κάθε καρφίτσα αναπαριστά και κάποιο κομμάτι της παγκόσμιας ιστορίας. Καθημερινά οι καρφίτσες αυτές αυξάνονται και τα ιστορικά ντοκουμέντα -φωτογραφίες, βίντεο κ.λπ.- πληθαίνουν. Ουσιαστικά πρόκειται για έναν ιστότοπο που δημιουργείται από τους χρήστες του Ιστού, έχει ως βάση τους χάρτες της google και ήδη το site έχει κερδίσει βραβείο Webby - ένα από τα βραβεία δηλαδή που δίνονται ετησίως στα καλύτερα του Ιστού. Στο όλο project παίρνουν μέρος απλοί χρήστες, σχολεία, πανεπιστημιακά ιδρύματα κ.ά. 

Aπό την ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ.

Η ιστορία των συγκυβερνήσεων στην Ελλάδα

Κάντε κλικ στον τίτλο της ανάρτησης διαβάστε το δημοσίευμα από την ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ.

Aλεξάνδρεια...

Στην απόλυτη αγάπη που ακυρώνει το θάνατο, λοιπόν...

Στους κύκλους της ψυχής μου με τις ιδιαίτερες εφαπτόμενές τους...

Στη δίψα των αναζητήσεών μου, που με καίει...

Στις θύμησες εκείνου του φεγγαριού

που κεντήσαμε με τις βελούδινες κλωστές των ονείρων μας...





Πριν ακούστε το βίντεο κλείστε τη μουσική του ιστολόγιου( πάνω δεξιά )

Θέματα τεστ στο κεφάλαιο των ριζών Α΄ Λυκείου

Κάντε κλικ στον τίτλο της ανάρτησης και διαβάστε θέματα από ένα τεστ στο κεφάλαιο των ριζών της Α΄Λυκείου, από το ιστολόγιο του συναδέλφου Μάκη Χατζόπουλου.

Θέματα πρόχειρου διαγωνίσματος

Κάντε κλικ στον τίτλο της ανάρτησης και διαβάστε θέματα από ένα πρόχειρο διαγώνισμα στη Γεωμετρία Α΄ Λυκείου.

Ψηφιακά αναλφάβητο το 45% των Ελλήνων

Kάντε κλικ στον τίτλο της ανάρτησης και διαβάστε το δημοσίευμα από την ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ.

Αληθινή αλληλεγγύη

Κάντε κλικ στον τίτλο της ανάρτησης και διαβάστε το δημοσίευμα από την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ.

Υπό προϋποθέσεις πλέον οι σχολικές εκδρομές

Kάντε κλικ στον τίτλο της ανάρτησης και διαβάστε δημοσίευμα που αφορά τις σχολικές εκδρομές.