Πέμπτη 20 Απριλίου 2023

Γιατί αργοπεθαίνει η ελληνική επαρχία;

 Διαβάστε εδώ την ανάρτηση από το in.gr.

Μαθηματικά

 Διαβάστε εδώ για τα Μαθηματικά από τη ΒΙΚΙΠΑΙΔΕΙΑ. Είναι ένα πολύ ενδιαφέρον άρθρο.

Θέμης Τζήμας : Γεωπολιτικός πόλεμος , η Ελλάδα , οι εξαρτήσεις και ένας λαός σε αποσύνθεση

 Ο νομικός, διδάκτορας του ΑΠΘ , αρθρογράφος και συγγραφέας Θέμης Τζήμας, σε μια συζήτηση - ανάλυση από τις Ελληνοτουρκικές σχέσεις και την "ετοιμότητα" συμβιβασμών της ελληνικής ελίτ στην αναθεωρητική ατζέντα της Τουρκίας, εναρμονιζόμενη στις απαιτήσεις των ΗΠΑ για ηρεμία στην περιοχή, τις ραγδαίες εξελίξεις στη Μέση Ανατολή και γιατί προοιωνίζεται μεγάλη κρίση και ποιοι για διαφορετικούς λόγους επιχειρούν να την ανασχέσουν.

Ταυτόχρονα ο Θέμης Τζήμας, μιλάει για την μεγάλη αντιπαράθεση Δύσης με ηγέτη τις ΗΠΑ και αναδυόμενου κόσμου με την πρωτοκαθεδρία της Κίνας, που είναι ουσιαστικά ένας παγκόσμιος πόλεμος πολλαπλών επιπέδων , από την Ουκρανία μέχρι την Ταιβάν και από την αποδολαριοποίηση με πρωτεργάτες Κίνα- Ρωσία- Ιράν μέχρι την επιβολή ισχύος με κάθε τρόπο του δολαρίου που επιχειρούν οι ΗΠΑ.
Σε όλο αυτά ο κ. Τζήμας, σημειώνει ότι η Ελλάδα , πριν την αναγκαία χάραξη επιτέλους μιας πραγματικά εθνικής στρατηγικής βάθους, χρειάζεται να ανακόψει την δημογραφική κατρακύλα του πληθυσμού της που κανείς δεν μιλάει γι αυτήν και κυρίως την αποσύνθεση του λαού που αποκτά χαρακτηριστικά μονιμότητας και σχεδόν μοιρολατρικά του απόλυτου τέλματος.

Δείτε παρακάτω το βίντεο με τον Απόστολο Σαχίνη και τον Θέμη Τζήμα.


Βίντεο με ολόκληρη την ημερίδα: «Βιβλίο – Λέσχη Ανάγνωσης – Όμιλος»

 Διαβάστε εδώ την πολύ ενδιαφέρουσα ανάρτηση από την ομάδα ΘΑΛΗΣ και ΦΙΛΟΙ.

Τα ποιήματα του Νικηφόρου Βρεττάκου κάηκαν απ’ τη δικτατορία του Μεταξά για να μας ζεσταίνουν μέχρι σήμερα

 Διαβάστε εδώ την ανάρτηση από τον ιστότοπο propaganda.gr.

Τάσος Λειβαδίτης: «Αν θες να λέγεσαι άνθρωπος...»

 Διαβάστε εδώ την ανάρτηση από το alfavita.gr για το λογοτέχνη που έδωσε το δικό του ξεχωριστό στίγμα  στην Ελληλική Λογοτεχνία. Ευχαριστώ το καλό φίλο και ξεχωριστό συνάδελφο που μου υπενθύμησε την ανάρτηση.

Χαλίλ Γκιμπράν – Οι Γοργόνες

 Διαβάστε εδώ την ανάρτηση από το antikleidi.com.

Ποιός είναι ο πιο βαρετός αριθμός στον κόσμο;

 Το ότι οι πρώτοι αριθμοί και οι δυνάμεις του 2 γοητεύουν πολλούς ανθρώπους δεν αποτελεί έκπληξη. Στην πραγματικότητα, το σύνολο των αριθμών χωρίζονται σε δύο κατηγορίες: τους ενδιαφέροντες και τους βαρετούς....

Διαβάστε εδώ  όλη την ανάρτηση από το physicsgg.me.

Αναμνήσεις: Γιατί θυμάμαι τις πιο ντροπιαστικές

 Διαβάστε εδώ την ανάρτηση από το vita.gr.