Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου 2008

Vanessa Mae

Tη Vanessa Mae πρέπει να την έχετε απολαύσει οι περισσότεροι. Ηχος βιολιού που συναρπάζει. Μετασχηματίζει με μοναδικό τρόπο η καλλιτέχνης τη κλασσική μουσική σε μουσική ποπ.
Κι όπως εκφράζεται η ίδια.

"Η μουσική είναι μουσική.
Είτε την απολαμβάνεις είτε όχι,
ανεξάρτητα αν είναι ποπ ή κλασσική.
Φυσικά ένα καλό ποπ τραγούδι
είναι πιό άμεσο,
γιατί δημιουργήθηκε τώρα και μεταφέρει
το πνεύμα των καιρών που ζούμε.
Πρέπει να αντανακλά τα συναισθήματα,
ατμόσφαιρες και ήχους που είναι γύρω μας.
Με αυτή τη φιλοσοφία, μεταμορφώνω την κλασσική μουσική σε ποπ."


Τα χρώματα στη θάλασσα

Συνδυάστε τη τέρψη από την ενεργοποίηση δύο αισθήσεων: της ακοής και της όρασης. Χαρείτε τη στιγμή και ταξιδέψτε...



Πόσες είναι αλήθεια;



Στο γραφείο μου βρίσκεται μια γάτα σε κάθε μια από τις 4 γωνίες του.

Μπροστά από κάθε γάτα βρίσκονται τρεις γάτες.

Στην ουρά της κάθε γάτας βρίσκεται μία γάτα.

Πόσες γάτες υπάρχουν;
Η λύση αύριο!

Πράξεις

Να βρείτε το αποτέλεσμα των πολλαπλασιασμών

(χ-α).(χ-β).(χ-γ)...(χ-ω) =

Τα α,β, γ,..., ω είναι τυχαίοι αριθμοί.

Lettre a ma mere - Richard Clayderman

Lettre a ma mere από τον Richard Clayderman.
Mια διαφορετική μυσταγωγία από το μεγάλο καλλιτέχνη.
Πέρα, μακριά και πάνω από τα χαμηλά βρίσκονται οι δονήσεις των ήχων αυτών.
Σε μια άλλη διάσταση σκέψης!!!
Απολαύστε!


The Skater's Waltz

Aπολαύστε την ορχήστρα Mantovanni σε ένα χαρακτηριστικό κομμάτι


Σκέψεις

Νίκο και Θοδωρή.
Καλοί μου φίλοι και βοηθοί μου.
Σας ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια.
Δεν κάνω κάτι ιδιαίτερο, κάτι άξιο επισήμανσης.
Ο δάσκαλος σε όποια βαθμίδα της εκπαίδευσης κι αν είναι λειτουργός, γιατί λειτουργός πρέπει να είναι, πρέπει να τονίζει τα αυτονόητα. Πρέπει τα λόγια και τα έργα του να είναι συμβατά με την αποστολή του. Δίχως να είναι εμπόδιο οι μικρές υλικές απολαβές του. Και έβαλα το χαρακτηρισμό υλικές γιατί ένας δάσκαλος πρέπει να έχει ή μάλλον να απολαμβάνει και τις ηθικές απολαβές, τις απολαβές του νου. Εκείνες που προσλαμβάνει, σαν αντιληφθεί ότι ο μαθητής του κατανόησε εκείνο που έπρεπε. Εκείνο που μόχθησε ο δάσκαλος για να γίνει κτήμα του μαθητή. Και θέλω να σας πω ότι οι απολαβές του νου είναι πιό έντονες, είναι πιό αισθητές, "κραυγάζουν", δονούν..... Ευχαριστούν περισσότερο. Φυσικά από εκείνους που ξέρουν να προσπερνούν τις σειρήνες των φθαρτών, των φτηνών.....
Ξέρω τι θα μου αντιτάξετε...Δίχως χρήμα δεν γίνεται τίποτε. Ναι, συμφωνώ αλλά τούτο το δόγμα των πολλών δεν ισχύει πάντα. Θυμηθείτε ότι όποιος από εμάς μπορεί να ελαχιστοποιήσει τις ανάγκες του ίσως γίνεται πιό πολύ ευτυχισμένος. Ισως έχει περισσότερη γαλήνη από όλους εμάς που τρέχουμε κάθε λεπτό. Σε μια πορεία προς την ουτοπία , ίσως.
Οχι φυσικά προς τη δική σας "ουτοπία". Είμαι ξεκάθαρος σε αυτό.
Λοιπόν θέλω να σας βγάλω και μια άλλη σκέψη. Καθώς σας άκουγα σήμερα.....Ευχαριστώ για τα καλά λόγια. Τα άκουσα με περίσκεψη όμως. Τα λόγια σας περιείχαν κι ένα άλλο μήνυμα, που δώσατε άθελά σας.....Με γεμίσατε κι άλλη ευθύνη. Και στις μέρες μας το να συμπεριφέρεσαι με ευθύνη είναι φορτίο που γέρνει τους ώμους....Σκέφτομαι τις μέρες αυτές...
Σκέφτομαι όλους αυτούς που η κοινωνία μας φόρτισε με άγχος, με κούραση με κάματο του νου και του σώματος. Κι εμείς, εμείς οι δήθεν άνθρωποι του πνεύματος πως είναι δυνατό να συντελέσουμε στην αποφόρτιση του συνανθρώπου μας; Αυτού που δεν είναι μακριά μας, αλλά δίπλα μας. Και φορώντας τις δικές μας φανταχτερές παρωπίδες ατενίζουμε μπροστά, αλλά αυτό το μπροστά είναι ίσως μια άλλη οπισθοδρόμηση.....
Εχασαν το νόημά τους φίλοι μου οι λέξεις. Φταίνε οι δάσκαλοι , ίσως μου πείτε.....
Σε λίγο και οι πράξεις των αριθμών θα δίνουν λάθος αποτελέσματα.
Υφέσεις, πληθωρισμοί, κρίσεις, διαδηλώσεις, καταλήψεις και πορείες, κομματικές διεργασίες και άλλα.
Πότε θα ακούσουμε όμως ο ένας τον άλλο; Γιατί μάθαμε μόνο να μιλάμε. Απαιτούμε να ακουστούμε κι όχι να ακούσουμε. Χάσαμε την αίσθηση του μέτρου. Εκείνου για το οποίο εκείνοι που στα χρόνια τα παλιά ζούσαν εδώ, διακρινόντουσαν γι΄αυτό. Κι έκτισαν Παρθενώνες. Και όχι μόνο. Το να έχεις αίσθηση του μέτρου στη ζωή σημαίνει ότι έχεις αυτοσυνειδησία. Προσγειώνεσαι κι όχι απογειώνεσαι. Η γη μας θέλει σε επαφή μαζί της....
Τα πτηνά είναι άλογα όντα. Στο χέρι μας είναι να καρπίσει ο νους μας. Με λίγη σκέψη, με λίγη ενατένιση σε αξίες που παραμερίσαμε. Και που όλοι μας ξέρουμε.
Καλή πρωτοχρονιά σας . Ευτυχισμένο και ευλογημένο το 2009 για εσάς και τα αγαπημένα σας πρόσωπα. Και καλές δουλειές , να μην το ξεχνάμε. Ο υπολογιστής μου θέλει format. Είχα δεν είχα ξαναγύρισα στο κύκλο της πεζότητας. Ισως φταίτε κι εσείς γι΄αυτό. Και του χρόνου!

H βράβευση των επιτυχόντων

Χτες βράδυ στο Μουσείο του Μαραθωνείου δρόμου έγινε η βράβευση των επιτυχόντων μαθητών του τόπου στα ΑΕΙ και ΤΕΙ έτους 2008. Μικρή η προσέλευση του κόσμου. Ακόμη και το 1/4 των επιτυχόντων δεν προσήλθε....Θεωρώ πως δεν πρέπει να αρνείται κανείς τη τιμή που του κάνουν να επισημαίνουν τη νίκη σε ένα αγώνα του. Και μάλιστα πνευματικό.
Μεστά τα λόγια του Δημάρχου που προσφώνησε τα παιδιά. Είθε να αναδειχθούν σε ολοκληρωμένες προσωπικότητες για το καλό και της τοπικής κοινωνίας. Οι ευχές όλων μας τα συνοδεύουν. Και του χρόνου να είναι περισσότεροι.
Και η θέση μου που τους είπα καθώς είπα δυό λόγια...."Καλύτερα να γίνετε σωστοί άνθρωποι και όχι τόσο καλοί επιστήμονες παρά πολύ καλοί επιστήμονες και λιγότερο σωστοί άνθρωποι".