Κυριακή 3 Οκτωβρίου 2010

Το Ιντερνετ μας κάνει ρηχούς

Διαβάστε εδώ το δημοσίευμα από την ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ σχετικά με το πως μας επηρεάζει το διαδίκτυο. Το βρήκα πολύ ενδιαφέρον.

Στη Βηρυτό το «εγώ» συναντά τον κόσμο


Διαβάστε εδώ το δημοσίευμα από την ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ με αυτό το τίτλο και που αναφέρεται σε μια θεατρική παράσταση κι όχι μόνο. Kι εσύ φίλε blogger " μοναχικέ καβαλάρη" ξέρεις πως στο δρόμο πίσω από το Phoenicia έμενε ο μεγάλος Γιώργος Σεφέρης όταν ήταν πρεσβευτής της Ελλάδας εκεί;

Μια άποψη που ασπάζομαι...

Χτες βράδυ βρέθηκα στο FRAGMA και τα φώτα γύρω-γύρω σε καλούσαν να απολαύσεις τη βραδινή θέα της λίμνης. Περίμενα να έχει κι άλλο κόσμο η γιορτή του σωματείου του Γραμματικού. Μα το "σήμερα" είναι δύσκολο για πολλούς. Κι εκεί ανάμεσα στην κουβεντούλα για την κοινωνία του σήμερα και σε σχέση πάντα με τις επερχόμενες εκλογές, ακούω μια άποψη. Σχετικά με την αδιαφορία των νέων ανθρώπων για τις εκλογικές διαδικασίες και το ποιοι θα βγούν. Υπάρχει όντως τούτη η στάση των νέων κι όχι άδικα. Οι απρεπείς συμπεριφορές, οι ανέντιμες στάσεις και οικονομικές ατασθαλίες σε όλα τα επίπεδα της διοίκησης ( ατιμώρητες μάλιστα...) έχουν στρέψει το ενδιαφέρον των νέων μακριά από τις εκλογές. Ευθύνη μας να συμβάλλουμε στη διόρθωση αυτής της πορείας. Ευθύνη μας να τους τονίσουμε πως το να μη ψηφίσουν σημαίνει αύξηση της δύναμης της ψήφου του άλλου. Σημαίνει δώσιμο στον άλλο που δεν δικαιούται. Μα και κάτι άλλο. Δεν μπορεί να είναι "όλοι ίδιοι". Μπορεί το ήθος και η εντιμότητα να βρίσκονται σε κατάσταση ανεπάρκειας. Μα δε βρίσκονται σε κατάσταση πλήρους έλλειψης. Κι αυτό θεωρώ πως συμβαίνει... Ας μην αυξηθεί άλλο το ποσοστό αυτών που δε θα ψηφίσουν στις 7/11. Αντίθετα ας ευχηθούμε να μειωθεί. Ας συμβάλλουμε σ΄αυτή την μείωση. Ας είναι η στάση μας εκείνη την ημέρα ΣΤΑΣΗ ΕΥΘΥΝΗΣ.

Οι εραστές της γραφής


Διαβάστε εδώ για το πως στην εποχή της ψηφιακής επανάστασης , μερικοί επιμένουν στη μαγεία του χαρτιού και του μολυβιού. Το δημοσίευμα είναι από την ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ.