Πέμπτη 30 Ιουλίου 2009

Μύρτος-Κεφαλλονιά

Δείτε αυτό το πολύ όμορφο βίντεο που αναφέρεται στην πανέμορφη παραλία του Μύρτου στη Κεφαλλονιά. Μη ξεχάσετε να κλείσετε τη μουσική του blog (στα δεξιά του) για να απολαύσετε το πιανίστα που δημιουργεί...




Υποδέχεται παράσταση 23 αιώνες μετά.

Κλικάρετε παρακάτω για να διαβάσετε το δημοσίευμα απο την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ σχετικά με το πως το αρχαίο θέατρο της Μαρώνειας υποδέχεται παράσταση μετά από 23 αιώνες.

http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_civ_1_30/07/2009_323919

Ελευσίνα

Διαβάστε, κλικάροντας παρακάτω, το άρθρο από την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, με θέμα "Ελευσίνα, σταθερό σημείο πολιτισμού".

http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_civ_1_30/07/2009_323923

Νεναική παραβατικότητα

Κλικάρετε παρακάτω για να διαβάσετε την αξιόλογη εργασία για την πρόληψη της νεανικής παραβατικότητας, από τη κ. Τζέκου Ελ.

http://library.panteion.gr:8080/dspace/bitstream/123456789/745/1/tzekou.pdf

Μουσική στη χάρη του Αγ. Γεράσιμου

Αφού κλείσετε τη μουσική του blog ( στα δεξιά του) απολαύστε μουσική από το πανηγύρι στη χάρη του Αγίου Γερασίμου στη Κεφαλλονιά. Και μια και πλησιάζει και το φετεινό ας ευχηθούμε ο Αγιος να είναι αρωγός και συμπαραστάτης όλων μας. Και του Κώστα μας που τον έχει τόση ανάγκη.


Η μπαλλάντα του Κύρ-Μέντιου

Τούτο το τραγούδι το άκουγα καθώς ταξίδευα κάποτε, από το Καστέλι Κισσάμου προς τη Φαλάσαρνα και τη Παναγια τη Χρυσοσκαλίτισσα. Το άκουγα σε ερμηνεία ενός νεώτερου λαϊκού καλιιτέχνη και με ενθουσίαζε. Το τοπίο δίπλα , σου ξεσήκωνε τις αισθήσεις και σου ανέβαζε τη διάθεση. Φίλε Γιώργο κι αυτό το τραγούδι αφιερωμένο σε σένα και την ιδιαίτερη πατρίδα σου. Καλή δουλειά φίλε, εκεί στην υπεύθυνη θέση που σου εμπιστεύθηκε η Πολιτεία και με το καλό να πάρεις την άδειά σου για κάτω. Να είσαι πάντα καλά με τα αγαπημένα σου πρόσωπα...
Δε ξεχνώ πώς τότε που κατέβαινα Ηράκλειο , ήταν απαραίτητο για μένα να περάσω για φαγητό από τη ταβέρνα του ξαδέλφου του στην οδό Ολυμπιονικών, και ο τελευταίος μαζί με τα εξαιρετικά εδέσματα έβαζε για μένα μουσική του αξέχαστου ερμηνευτή-ξαδέλφου του.
Για να το απολαύσετε μη ξεχάσετε να κλείσετε τη μουσική του blog (στα δεξιά του).



΄Ητανε μια φορά...

Αφού κλείσετε κι εδώ τη μουσική του blog ( στα δεξιά του) απολαύστε τον αητό της Κρήτης Νίκο Ξυλούρη που έφυγε νωρίς για τις γειτονιές των Αγγέλων. Το τραγούδι ξανακούσαμε τη Κυριακή το βράδυ με τον εκλεκτό φίλο και συνάδελφο Γ.Ψ , μετά τη περιφορά της εικόνας του Αγ. Παντελεήμονα στη Παραλία Μαραθώνα. Γιώργο, ένιωσα τη νοσταλγία για το νησί σου και το τόπο που μεγάλωσες. Ευχομαι να πας γρήγορα εκεί και να μας φέρεις δύναμη κι εμάς. Ξέρω πως πάντα σε γοητεύει η ομορφιά και οι δονήσεις του νησιού σου. Ξέρεις πως θέλω να πάω κι εγώ στα μέρη που γεννήθηκες. Να περιπλανηθώ στα σοκκάκια του Ρεθύμνου χαζεύοντας τα υπέρθυρα των καταστημάτων της παλιάς πόλης, έχοντας απωλέσει την έννοια του χρόνου... Μα και δυτικότερα , εκεί στη Ι. Μονή Γωνιάς. Να αποθέσω λίγα αγριολούλουδα της Κρητικής γης στη μνήμη των γενναίων που έπεσαν μα κι εκείνων που έμειναν πιστοί στο χρέος και τις επιταγές της ιστορίας...
Στο αφιερώνω το τραγούδι αγαπητέ και εκλεκτέ μου φίλε.

Οι άγγελοι

Αφού κλείσετε τη μουσική του blog (στα δεξιά του) απολαύστε το λαϊκό τροβαδούρο σε μια επιτυχία του. Το καλοκαίρι δίχως μουσική μα και η ζωή δίχως αυτήν είναι φαγητά χωρίς αλάτι...

Εγώ για σένα...

Αφού κλείστε τη μουσική του blog ( στα δεξιά του ) απολαύστε μελωδία και στίχο από τη Ραλία Χρηστίδου. Ας ειναι η μελωδία συντροφιά στις καλοκαιρινές νύχτες του καθενός μας και συνοδοιπόρος των ελπίδων και των ονείρων του.

Eυτυχία

Κλικάρετε παρακάτω για να διαβάσετε την εργασία του συναδέλφου κ. Βλιώρα σχετικά με την ευτυχία.

http://www.vlioras.gr/Philologia/Composition/Eytyxia.htm

Eφηβεία

Πολύ μου άρεσε η εργασία από το 7-ο Λύκειο Καλλιθέας σχετικά με την εφηβεία. Κάντε κλικ παρακάτω για να τη διαβάσετε. Οι πονήσαντες έκαναν καλή δουλειά.

http://blogs.sch.gr/7lykkall/files/2008/11/teenagers_skiathiti_reziti_keimeno.pdf

Αλέξανδρος Δελμούζος

Kλικάρετε παρακάτω για να διαβάσετε την εργασία για τις διαχρονικές εκπαιδευτικές αξίες του Αλέξανδρου Δελμούζου. Την εργασία συνέγραψε ένας συνάδελφος και τη θεωρά αξιόλογη.

http://library.panteion.gr:8080/dspace/bitstream/123456789/779/1/haralambidis.pdf

Διαχείρηση μαθηματικών νοημάτων

Κλικάρετε παρακάτω για να διαβάσετε για τη διαχείρηση των μαθηματικών νοημάτων στη σχολική τάξη. Είναι τριών παν/κών συναδέλφων και είναι πολύ ενδιαφέρουσα.

http://users.auth.gr/~kliapis/KalTzekSAK.pdf

Σκέψεις για τη διαχείρηση της σχολικής τάξης

Κλικάρετε παρακάτω για να διαβάσετε την εργασία της κ. ΄Ελενας Σκαβέντζου για τη διαχείρηση της σχολικής τάξης. Την εργασία αξιολογώ πάρα πολύ θετικά.

http://www.traitdunion.gr/dyn/down/051309192029.pdf

Χαρακτηριστικά και ανάγκες μαθητών με μαθησιακές δυσκολίες

Διαβάστε μια πολύ ενδιαφέρουσα εργασία για μαθητές με μαθησιακές δυσκολίες, όσον αφορά τα χαρακτηριστικά και τις ανάγκες τους, κάνοντας κλικ παρακάτω.

http://hms-volos.gr/arx_dief/prostetiDS_1xa261107.pdf

Σχολικός ψυχολόγος

Κλικάρετε παρακάτω για να διαβάσετε για το ρόλο του σχολικού ψυχολόγου στη πρόληψη της παιδικής παραβατικότητας. Είναι εργασία φοιτήτριας του Παντείου Πανεπιστημίου.

http://library.panteion.gr:8080/dspace/bitstream/123456789/733/1/kriekouki.pdf

Σχολική Βία

Κλικάρετε παρακάτω για να διαβάσετε την έκθεση της επιτροπής για τη σχολική βία. Η επιτροπή συνεστήθη με απόφαση της Κυπριακής Κυβερνήσεως.

http://www.paideia.org.cy/upload/1_12_2009_sholiki_via.pdf

Mικρή πατρίδα

Αφού κλείσετε τη μουσική του blog ( στα δεξιά του) απολαύστε Κώστα Θωμαΐδη, στη "Μικρή Πατρίδα". Είναι εξαιρετική ερμηνεία.