Δευτέρα 9 Απριλίου 2012

Δείτε τη συνέντευξη του Στ. Ράμφου στο BHMA ΤV

Aφού κλείστε τη μουσική του ιστολόγιου δείτε το παρακάτω βίντεο.

Eνα βίντεο που μου άρεσε...

Αφού κλείστε τη μουσική του ιστολόγιου ( στα δεξιά του ) δείτε το βίντεο.


Μεγάλη Δευτέρα: «Ιδού ο Νυμφίος έρχεται...»

Kάντε κλικ στον τίτλο της ανάρτησης για να διαβάστε σχετικά με το νόημα της σημερινής Μεγάλης Δευτέρας.

To βίντεο από τη χτεσινή εκδήλωση

Αφού κλείστε τη μουσική του ιστολόγιου, δείτε το βίντεο από τη χτεσινή εκδήλωση στο Μουσείο του Μαραθωνίου Δρόμου.





Video streaming by Ustream

Φίλε Λάζαρε Καραούλη, ευχαριστώ για το html code.

Μια ιστορία του Paulo Coelho.

Δείτε παρακάτω μια ιστορία του Paulo Coelho, που βρήκα στο εξαιρετικό ιστολόγιο http://36dimotiko.blogspot.com/  που γράφει ένας συνάδελφος της Α/θμιας Εκπαίδευσης.








 
View more PowerPoint from GIA VER

Η χτεσινή εκδήλωση για την ασφαλή χρήση του Διαδικτύου εδώ στο Μαραθώνα.

Εξαιρετική η χτεσινή εκδήλωση για την ασφάλεια στο διαδίκτυο που οργάνωσαν εδώ στο Μαραθώνα , στο φιλόξενο κτίριο του Μουσείου του Μαραθωνίου Δρόμου, ο Σύλλογος Καρδιτσιωτών σε συνεργασία με το Λαογραφικό Μουσείο Βαρνάβα και το Δήμο Μαραθώνα. Κεντρικός ομιλητής ήταν ο αστυνομικός Διευθυντής κ. Εμμανουήλ Σφακιανάκης, Προϊστάμενος τη Δ/νσης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της ΕΛΑΣ, οποίος μας "καθήλωσε" τόσο με το εύρος των γνώσεών του όσο και με τις οδηγίες που έδωσε σε μικρούς και μεγάλους για το πως πρέπει να συμπεριφερόμαστε στο διαδίκτυο. Η αίθουσα του Μουσείου ήταν γεμάτη από κόσμο και βρέθηκαν ανάμεσα στους άλλους ο Βουλευτής Αττικής Παντελής Ασπραδάκης, οι Αντιδήμαρχοι του Δήμου μας Ματίνα Μυλωνά, Χρήστος Στάμος και Βαγγέλης Σωτηρίου, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Δημοσθένης Μπαρούτας, οι Δημ. Σύμβουλοι Κών. Λάσκος και Αν. Πιοτόπουλος, οι σύμβουλοι του τοπ. Συμβουλίου Μαραθώνα Γ. Μπαϊρακτάρης, Γ. Λέπουρης και κ. Παναγιώτου, οι Δ/ντές των Δημ. Σχολείων Μαραθώνα και Γραμματικού Άν. Μουρούνα και Σωτ. Βασιλόπουλος, Ο Δ/ντής του Λαογραφικού Μουσείου Βαρνάβα Πέτ. Κατσίκης  και πολλοί άλλοι.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Καρδιτσιωτών Λάζαρος Καραούλης ενώ απευθύνει χαιρετισμό.

Ο Περιφερειακός Σύμβουλος Δημοσθένης Μπαρούτας απευθύνοντας το χαιρετισμό της Αντιπεριφερειάρχου Χρυσ. Κισκήρα.

Ο αστυνομικός Δ/ντής Εμμανουήλ Σφακιανάκης στο βήμα.


Παρακάτω διαβάστε και το δικό μου σύντομη κατάθεση.

Όταν πριν λίγες μέρες ο φίλος Λάζαρος Καραούλης μου πρότεινε να δώσω τη δική μου σύντομη κατάθεση για τη σημερινή εκδήλωση, βρέθηκα να αναρωτιέμαι τι θα πω…Αφού ο ομιλητής είναι ο Αστυνομικός Δ/ντής  κ. Σφακιανάκης, ο οποίος απ όσο ξέρω είναι και πλήρως καταρτισμένος για το αντικείμενο αλλά είναι και απόλυτα έμπειρος στην ειδικότητά του.
Έτσι ο δικός μου λόγος θα περιοριστεί στο να καταθέσω εδώ, ενώπιόν σας, μερικές  δικές μου μικρές εμπειρίες , ως εκπαιδευτικός που είμαι.
Προβληματίζομαι λοιπόν για τα παιδιά μας, για τα παιδιά σας. Οι πιο πολλοί από τους σημερινούς γονείς έχουν αγοράσει ένα υπολογιστή, βλέπετε πρέπει να συγχρονιστούμε με την πραγματικότητα της εποχής μας, αλλά δεν έχουν επισημάνει στα παιδιά τους το πώς θα χρησιμοποιούν αυτό τον υπολογιστή. Δεν έχουν επισημάνει τους κινδύνους, δεν έχουν  έχουν  βάλει φραγμούς στο χρόνο που τα παιδιά τους κάθονται μπροστά από την οθόνη και φυσικά τις πιο πολλές φορές δεν ξέρουν ποια εικόνα έχουν τα παιδιά τους μπροστά στην οθόνη τους.
Από την άλλη μεριά έχουμε ένα σχολείο που αγκομαχάει να εφαρμόσει το αναλυτικό πρόγραμμα μαθημάτων και ως εκ τούτου λίγα πράγματα μπορεί να δώσει στους μαθητές του σχετικά με τη  σωστή χρήση του υπολογιστή. Και ποιος αλήθεια από εμάς τους εκπαιδευτικούς, αγχωμένος με τη περαίωση της προβλεπόμενης διδακτικής ύλης, μπορεί ή και βρίσκει το χρόνο να μιλήσει στα παιδιά τι πρέπει να προσέχουν, τι πρέπει να γράφουν, τι φωτογραφίες πρέπει να αναρτούν στο διαδίκτυο, τι στοιχεία πρέπει να αναρτούν, από ποιους κινδύνους πρέπει να φυλάγονται…..
Καθώς η σχέση μου με το διαδίκτυο είναι πολυετής, μπορώ πλέον και ξεχωρίζω συμπεριφορές, ανιχνεύω το νόημα ορισμένων αναρτήσεων και πραγματικά προβληματίζομαι για τα παιδιά σας που είναι και δικά μας παιδιά…
Μπείτε ένα βράδυ ώρα όχι 21  και 22  αλλά 23.30  στο μεγαλύτερο δίκτυο κοινωνικής δικτύωσης το f/b.  Πάρα πολλοί μαθητές μας είναι εκεί. Και πώς να μην είναι… Αφού ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα της εποχής μας είναι η έλλειψη επικοινωνίας…. Δεν επικοινωνούμε ουσιαστικά εμείς οι άνθρωποι σήμερα και φυσικά δε μιλάμε όσο πρέπει με τα παιδιά μας, και αυτά βρίσκουν αυτό που τους λείπει, ίσως, στο διαδίκτυο. Με ότι συνεπάγεται αυτό. Αντί να ακούσουν ένα στοργικό και αληθινό πατρικό ή μητρικό λόγο έχουμε το λόγο του «φίλου» που καθοδηγεί τον έφηβο, που ψάχνεται για να ανακαλύψει τις αλήθειες και να γεμίσει εμπειρίες από τη ζωή. Σκεφτείτε τι συνέπειες μπορεί να έχει αυτό….
Ίσως απόψε φεύγοντας από εδώ, θα έπρεπε να έχουμε διατυπώσει ι, πέρα από τα ερωτήματα που θα μας διακατέχουν,  μια πρόταση προς τον Υπουργό της Παιδείας το σεβαστό Καθηγητή Μπαμπινιώτη….
Να προτείναμε δηλ. η ύλη του μαθήματος της πληροφορικής να μειωθεί κατά 1-2 κεφάλαια. Δε θα γίνουν πιο σωστοί και πιο καταρτισμένοι πολίτες οι μαθητές μας αν δε  διδαχτούν αυτά τα 1-2 κεφάλαια. Και να προτείναμε στη θέση αυτών των κεφαλαίων να μπει η πληροφόρηση των μαθητών  για τους κινδύνους και για την ορθή χρήση του διαδικτύου, , για το πώς πρέπει να ενεργούν και να συμπεριφέρονται  όταν βρίσκονται απέναντι στη μικρή οθόνη του υπολογιστή τους. Τούτη τη πρότασή μου τη θεωρώ απαραίτητη στο να εφαρμοστεί άμεσα μάλιστα, αφού είναι   ανάγκη για τα παιδιά μας και για εμάς να μάθουμε να χρησιμοποιούμε με σωστό τρόπο ό,τι η τεχνολογία και η επιστήμη μας προσφέρει.

Σήμερα το πρωι, πριν μια ώρα περίπου

  H πεδιάδα του Μαραθώνα σημερα στις 07.00. Στο βάθος δεξιά η Μακρόνησος και στο κέντρο η Κέα.


Το ύψωμα Αγριλίκι με το φεγγάρι να πέφτει σιγά-σιγά.

Ο Στίβεν Χόκινγκ θα «μιλήσει» με εγκεφαλική κορδέλα

Kάντε κλικ στον τίτλο της ανάρτησης και διαβάστε το ενδιαφέρον δημοσίευμα από ΤΟ ΒΗΜΑ.

Τέλος εποχής η μονιμοποίηση νεοδιόριστων εκπαιδευτικών χωρίς θετική αξιολόγηση

Κάντε κλικ στον τίτλο της ανάρτησης και διαβάστε το δημοσίευμα από την εφημερίδα ΗΜΕΡΗΣΙΑ, σχετικά με το πως θα γίνεται η αξιολόγηση των εκπαιδευτικών.

Οι καλύτερες δωρεάν εφαρμογές

Kάντε κλικ στον τίτλο της ανάρτησης και διαβάστε το δημοσίευμα από ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ.

Mια φωτό από τη χτεσινή ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ.

Στο ένθετο περιοδικό Κ της χτεσινής Καθημερινής είδα τούτη την εικόνα-σκίτσο του Ηλία Μακρή, μου άρεσε  και την αναδημοσιεύω εδώ.