Τρίτη 6 Ιανουαρίου 2009

Κι εσύ



Κι εσύ καλή μου κυρά των αστεριών και αρχόντισσα καλά έκανες!

Και ήξερες τι έκανες.

Καλή χρονιά και καλή δουλειά στο νέο σου πόστο.

Καλή χρονιά για σένα και την οικογένειά σου.

Αλήθεια ποιους στίχους θα γράψεις τώρα;

Περιμένουμε να ακούσουμε.

Ανυπομονούμε!!!

Εσύ ο άλλος φίλος

Βρεθήκαμε εκεί, δίπλα στην ακτή που σκάει το κύμα. Ηταν χειμώνας όταν ο Μανώλης θέλησε να είναι ο δικός μου "ανάδοχος". Φίλος εκλεκτός κι αυτός. Θεράπων της ιατρικής επιστήμης μα πάνω απ΄ όλα άνθρωπος. Εχουμε μιλήσει κι έχουμε πει πολλά, πολλά εσώψυχά του έχει καταθέσει ο ένας στον άλλο. Τον εκτιμώ για πολλά.
Εκεί λοιπόν στην ακτή του Ματιού βρεθήκαμε για πρώτη φορά. Αναζητητές και οι δύο μας, πιστεύω, αξιών και άλλων... Εκεί ανοίξαμε τους εαυτούς μας, εκεί οι καλοί φίλοι του ομίλου μας έφεραν πιό κοντά, εκεί μιλήσαμε για τα παιδιά μας και διέκρινα την αγάπη σου για το καμάρι σου. Κι ευχομαι να αξιωθείς να το δεις όπως το έχεις δει στο πιο απρόσιτο όνειρό σου. Μα ξέρεις κάτι; Εκεί μας ένωσαν και οι νόμοι της επιστήμης των αριθμών. Το διέκρινες, αλήθεια; Εκεί ακούσαμε ο ένας τον άλλο. Εκεί η αλληλοεκτίμηση ακολούθησε ανοδική πορεία. Περπατάμε σε μονοπάτια παράλληλα. Εχουμε κοινές αγωνίες και ανησυχίες πολλές. Σε διάφορα θέματα. Μπορεί κάπου να έχουμε απόψεις λίγο διαφορετικές. Αλλά η πίστη καθενός μας στις παναθρώπινες αξίες ταυτίζεται με εκείνη του άλλου. ΄Ομως θεωρώ ότι μας συνδέει κάτι σπάνιο στις μέρες μας. Κάτι που όσα χρήματα κι αν ξοδέψεις κανείς, δεν είναι δυνατό να το αγοράσει. Αυτό μόνο κατά τύχη βρίσκεται , στους δύσκολους καιρούς μας. Κι αυτό που μας συνδέει είναι Η ΦΙΛΙΑ.

Συρτάκι

Απολαύστε συρτάκι από την φιλαρμονική του Andre Rieu. Παρατηρείστε τη χαρά και τη ζωντάνια στα πρόσωπα των Εγγλέζων καθώς η ακοή τους πλημμυρίζει από τη μαγεία του ελληνικού χορού. Αυτοί οι συνήθως σοβαροί και φλεγματικοί υποκύπτουν μπροστά στη ζωντάνια και τη τέρψη της ελληνικής μουσικής. Δονήσεις από νότες, που δεν είναι τίποτε άλλο παρά εφαρμογή της επιστήμης των αριθμών. Και οι Ελληνες ταίριαξαν , υπακούοντας στους νόμους του σύμπαντος, τις νότες. Τις έκαναν να δονούν τα ακουστικά τύμπανα με τρόπο μοναδικό. Κλείστε τη μουσική του blog( στα δεξιά καθώς βλέπετε) και απολαύστε συρτάκι!!!


Ζεϊμπέκικος

Ο Ζεϊμπέκικος είναι ο χορός των χορών. Ο Ζεϊμπέκικος είναι ο χορός του άνδρα. Ο Ζεϊμπέκικος είναι ο χορός του Έλληνα. Ο Ζεϊμπέκικος είναι ο χορός του μάγκα.
Ο Ζεϊμπέκικος είναι η αναμέτρηση με τη δύναμη της ψυχής. Η αποθέωση της έκφρασης συναισθημάτων μέσα από ένα τρίλεπτο χορό. Είναι αρχαίος Ελληνικός χορός, Τούρκικος και Ελληνικός από τους Έλληνες που ζούσαν εκεί... πριν την καταστροφή. Το σκηνικό μεταφέρεται στην Ελλάδα με τους μόρτηδες και τους ρεμπέτες. Την εποχή της κατοχής εξελίσσεται και φθάνει στην παραγγελιά. Καρσιλαμάς, καμηλιέρικος , απτάλικος, γρήγορος και η σημερινή του μουσική εξέλιξη, που δεν αφαιρεί τίποτα από τα πιο πάνω δραματικά στοιχεία του χορού, είναι κάποιες από τις μορφές της μουσικής του. 0 τουρκικός ζεϊμπέκικος (zeymbek) χορεύεται ακόμα ομαδικά σε κύκλο, αλλά και από ένα χορευτή.
Απολαύστε το ζεϊμπεκικο της Ευδοκίας!


O αγιασμός των υδάτων

΄Εγινε με τη καθιερωμένη επισημότητα ο αγιασμός του νερού στη παραλία Μαραθώνα. Η παιδική μπάντα πολύ αξιόλογη έδωσε άλλο τόνο στην όλη τελετή. Και οι βουτηχτάδες -4- μόνον. Αλλες χρονιές είχαμε περισσότερους. Μα το κρύο ήταν τσουχτερό και δεν επέτρεπε παλλικαριές....Αλλά και ο κόσμος πιό λίγος από άλλα Θεοφάνεια. Δε πειράζει. Και του χρόνου να είμαστε καλά! Με υγεία, δύναμη και ευτυχία στη πορεία μας. Και ας θυμηθούμε. Ανοίγουν μεθαύριο οι σχολικές αίθουσες. Πρέπει να τις ζεστάνουμε...