Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2009

O λόγος του Υπουργού Πολιτισμού

Κάντε κλικ εδώ για να διαβάστε το λόγο του Υπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Γερουλάνου στη Βουλή των Ελλήνων. Μου άρεσε ιδιαίτερα.

Μαζί για το παιδί...



Σήμερα το πρωί πήρα στο σχολείο μας την παρακάτω επιστολή. Και έκρινα ότι πρέπει να τη μοιραστώ με τους γονείς των μαθητών μας. Διαβάστε όποιοι θέλετε...


Αγαπητέ/ή κύριε/κυρία,
Εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί» με ιδιαίτερη χαρά σας ενημερώνουμε για τη λειτουργία της τηλεφωνικής γραμμής επικοινωνίας πανελλήνιας εμβέλειας με την ονομασία 115 25 Γραμμή Μαζί για το Παιδί από τον Φεβρουάριο του 2009.

Η Ένωση «Μαζί για το Παιδί» αποτελείται από 10 κοινωφελείς φορείς, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα που, από το 1996, συνεργάζονται σε ένα πλαίσιο αγάπης, αλληλεγγύης και ισοτιμίας για να βοηθήσουν το πιο ευαίσθητο κομμάτι της κοινωνίας, το παιδί κι ιδιαίτερα το παιδί σε ανάγκη. Οι προσπάθειες της Ένωσης αγκαλιάζουν και υποστηρίζουν ετησίως 5.000 παιδιά στη χώρα μας με νοητική υστέρηση, κινητικές δυσκολίες, οικογενειακά προβλήματα, βαριές αρρώστιες προσφέροντας τους καλύτερες συνθήκες διαβίωσης και ένα καλύτερο μέλλον. Τα μέλη της Ένωσης είναι: Eταιρεία Προστασίας Σπαστικών, Ίδρυμα «Η Παιδική Στέγη», Ίδρυμα Κοινωνικής Εργασίας – Χατζηπατέρειο, Κέντρο Ειδικών Ατόμων: «Η Χαρά», Οι Φίλοι της Μέριμνας, Οι Φίλοι του Παιδιού, Πανελλήνια Ένωση Αγώνος κατά του Νεανικού Διαβήτη, Πνοή-Φίλοι Εντατικής Θεραπείας Παιδιού, Φίλοι του Ιδρύματος Θεοτόκος, Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος.

Θέλοντας να βοηθήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερα παιδιά στη χώρα μας δημιουργήσαμε την 115 25 Γραμμή Μαζί για το Παιδί. Η γραμμή επικοινωνίας λειτουργεί 5 ημέρες την εβδομάδα (Δευτέρα έως Παρασκευή 9:00-21:00) και έχει ως στόχο την παροχή συμβουλών και κατευθύνσεων σε παιδιά, εφήβους και γονείς, πάντοτε με σεβασμό και σύμφωνα με το νομοθετικό πλαίσιο που τίθεται για την προστασία των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα των παραπάνω ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων.

Μέσω της χρήσης της γραμμής, οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν-χωρίς χρέωση-να καλούν από σταθερό αστικό και υπεραστικό αριθμό προκειμένου να μοιραστούν ερωτήματα-προβλήματα που αφορούν σε παιδιά-εφήβους. Ειδικά εκπαιδευμένο και έμπειρο επιστημονικό προσωπικό (κοινωνικοί λειτουργοί και ψυχολόγοι) θα παρέχει στους καλούντες τις απαραίτητες κατευθύνσεις και πληροφορίες, προκειμένου να βρεθεί η κατάλληλη λύση για την κάθε περίπτωση.

Συγκεκριμένα, οι κλήσεις στην 115 25 Γραμμή Μαζί για το Παιδί θα αφορούν:
-Πληροφορίες/κατευθύνσεις και χειρισμό θεμάτων σχετικά με:
• την ψυχική υγεία των παιδιών
• την άσκηση βίας μέσα στην οικογένεια
• παιδιά που βρίσκονται σε κίνδυνο
• παιδιά με ειδικές ανάγκες

-Λήψη ανώνυμων και επώνυμων καταγγελιών για περιστατικά κακοποίησης ανηλίκων.

Οι παραπάνω καταγγελίες θα αποστέλλονται στις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές προς περαιτέρω διερεύνηση, προκειμένου να αναζητηθούν οι καλύτερες δυνατές λύσεις για τα παιδιά-θύματα.

-Πληροφορίες για γενικότερα θέματα που αφορούν σε ανήλικους

-Παροχή συμβουλευτικής στήριξης σε παιδιά και γονείς από ψυχολόγους και ειδικά εκπαιδευμένους εθελοντές

-Παραπομπές σε αρμόδιες υπηρεσίες και φορείς σε πανελλήνιο επίπεδο

-Πληροφορίες για την Ένωση ‘Μαζί για το Παιδί’ και τα σωματεία-ιδρύματα μέλη της

Όλες οι συνομιλίες θα είναι απολύτως εμπιστευτικές – με σεβασμό στην ιδιαιτερότητα κάθε ατόμου.

Η 115 25 Γραμμή Μαζί για το Παιδί, λειτουργεί πανελλαδικά, με την ευγενική υποστήριξη του ΟΤΕ, πολύτιμου αρωγού στο έργο της Ένωσης εδώ και 6 χρόνια.

Παρακαλούμε θερμά αναρτήστε τη σχετική πληροφόρηση σε σημεία όπου μπορούν να ενημερωθούν παιδιά, γονείς και εκπαιδευτικοί (π.χ. πίνακας ανακοινώσεων) και ενημερώστε μας αν χρειάζεστε να σας αποστείλουμε συμπληρωματικό υλικό.

Ευελπιστούμε στην πολύτιμη στήριξη σας και ενθάρρυνση αυτής της πρώτης, αλλά πολύ σημαντικής, προσπάθειας της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί» έτσι ώστε να βοηθήσουμε τα παιδιά που βρίσκονται σε ανάγκη.

Με εκτίμηση,

Ιωάννης Παπαδάτος
Δ/ντής Μονάδας Εντατικής Θεραπείας
Νοσοκομείο Παίδων «Π. & Α. Κυριακού»
Επιστημονικός Υπεύθυνος «115 25 Γραμμή Μαζί για το Παιδί»

Μαζί για το παιδί....

Αφού κλείστε τη μουσική του blog (στα δεξιά του) δείτε το video.



Μαζί για το παιδί....

Δείτε το βίντεο!!! (κλείστε προηγουμένως τη μουσική του blog στα δεξιά του).


Περιοδικό για την ΄Ανδρο

Κάντε κλικ εδώ και διαβάστε για το περιοδικό "Νήσος Ανδρος" που εκδίδουν οι Γ. και Κ. Δαρδανός. Το δημοσίευμα είναι από την ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ.