Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2011

Μια φορά κι έναν καιρό - Έλλη Πασπαλά

Σε εκείνους που στέκονται επικριτικά απέναντί μου...

Μου δίνουν την ευκαιρία να κάνω περισσότερη αυτοκριτική...

Μου δίνουν την ευκαιρία να γίνω καλύτερος...





Έλλη Πασπαλά, Η ρίζα του Ιεσσαί

Σ΄ εκείνες τις ατέλειωτες κουβεντούλες των δασκάλων στη βόρεια Καρατζόβα...

Στις στιγμές μου εκεί...

Λίγο πιό κάτω από τις πυραμίδες των συνόρων, είμαστε...

Στους συναδέλφους μου εκεί, που ποτέ δε ξέχασα...

Στους μαθητές μου εκεί...





ΝΑ ΒΑΛΩ ΤΑ ΜΕΤΑΞΩΤΑ

Στις μεγαλουργές σκέψεις...

Στους χαρισματικούς φίλους μας...

Στην τόλμη των πεταγμάτων μας...

Στις αγρύπνιες μας λόγω αναζητήσεων...

Στα τολμηρά ταξίδια...

Συνειδητά έγιναν, όμως...





Kαλές πρακτικές στα Μαθηματικά.

Διαβάστε , κάνοντας κλικ στον τίτλο της ανάρτησης,  "Καλές πρακτικές για τα Μαθηματικά" από το δικτυακό τόπο του μείζονος προγράμματος επιμόρφωσης του Υπουργείου μας.

Η λειτουργία του σχολείου μας από την Δευτέρα 19/9/2011

Από την Δευτέρα 19/9/2011 το σχολείο μας, το Γυμνάσιο Μαραθώνα, θα λειτουργεί με πλήρες πρόγραμμα. Στο σχολείο υπηρετούν καθηγητές όλων των ειδικοτήτων και καλύπτουν σε βαθμό 100% τις εκπαιδευτικές του ανάγκες. Καλή Χρονιά και πάλι.

Να αρθούμε στο ύψος των περιστάσεων

Διαβάστε κάνοντας κλικ στον τίτλο της  ανάρτησης, το άρθρο του Πανεπιστημιακού Ιωακείμ Γρυσπολάκη.

Χριστιανικός λόγος ή λόγος πνευματικού ανδρός.

Την  περασμένη εβδομάδα ο Σεβ. Μητροπολίτης Τήνου, Άνδρου, Σύρου κλπ , κ.κ. Δωρόθεος, πραγματοποίησε επίσκεψη στη Μακρόνησο και τέλεσε εκεί θεία λειτουργία. Διαβάστε παρακάτω τη δήλωσή του σύμφωνα με το δημοσίευμα της ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ που υπογράφει ο Στέφανος Κασιμάτης.



Νομίζω ότι πέρασε σχεδόν απαρατήρητο. Την περασμένη Τρίτη ο μητροπολίτης Σύρου και Κυκλάδων Δωρόθεος ετέλεσε τη θεία λειτουργία στη Μακρόνησο. Παραθέτω αποσπάσματα της ομιλίας του:
«Πραγματοποιούμε σήμερα ένα προσκύνημα σε αυτό τον τόπο του αγώνα και της αγωνίας, του μαρτυρίου και της μαρτυρίας. Αγάλλονται σήμερα οι ψυχές των Τούρκων, που οδηγήθηκαν εδώ πρόσφυγες το 1912 και πολλοί απ’ αυτούς πέθαναν, των Ποντίων, που μεταφέρθηκαν στο Λοιμοκαθαρτήριο της Μακρονήσου το 1922, αλλά και όσων Ελλήνων εκτοπίστηκαν εδώ, επειδή είχαν διαφορετική ιδεολογική άποψη και διεκδικούσαν το δικαίωμα να την εκφράζουν ελεύθερα. Προσευχηθήκαμε την ώρα της Αγίας Αναφοράς και παρακαλέσαμε τον Θεό να τους αναπαύει αιώνια [...]
Η Εκκλησία καταδικάζει πάντοτε κάθε μορφή περιορισμού της ελευθερίας του ανθρώπου, της ελευθερίας, που αποτελεί το μεγάλο δώρο του Θεού προς αυτόν. [...] Καθώς αποβιβαζόμαστε σήμερα, ήσυχοι και ανέμελοι, στη μικρή αποβάθρα της Μακρονήσου, έφερα στο μυαλό μου εικόνες εκείνης της εποχής, όταν στην ίδια αυτή αποβάθρα αποβιβάζονταν αγεληδόν απ’ τα καΐκια άνθρωποι για να ζήσουν, υπό τραγικές πολλές φορές συνθήκες, σε αυτά τα χαλάσματα, βλέποντας, μισό μίλι θάλασσας να τους χωρίζει από την ελευθερία, που μερικοί από αυτούς δεν κατόρθωσαν να ξαναγευθούν. Ας προσευχηθούμε γι’ αυτούς και ας παρακαλέσουμε τον Θεό να συγχωρέσει και όσους “επινόησαν και οραματίστηκαν” να μετατρέψουν αυτό το νησί σε ένα τόπο δακρύων και αίματος. Η Εκκλησία ούτε πολιτεύεται ούτε κομματίζεται ούτε πολιτικολογεί. Τους αγκαλιάζει όλους, και όσους την αγαπούν και όσους τη διώκουν, και όσους αποδέχονται τα Μυστήρια και τις Αγιαστικές της πράξεις και όσους επιλέγουν να έρχονται και να φεύγουν από αυτό τον κόσμο μακριά από την ευλογία της. Με την ευχή και της Μητέρας Εκκλησίας, ας ευχηθούμε όλοι μας σήμερα να μην υπάρξουν ποτέ και σε κανένα μέρος του κόσμου Μακρονήσια».
Υπάρχει καλύτερη απάντηση και μάλιστα από την πλευρά της πραγματικής Εκκλησίας προς τον Κονίτσης, τον Αιγιαλείας και τον Θεσσαλονίκης;

Αντικοινωνικές μειοψηφίες

Διαβάστε , κάνοντας κλικ στον τίτλο της ανάρτησης , το άρθρο του συγγραφέα Απόστολου Δοξιάδη.

Παναγιώτης Kανελλόπουλος, υπόδειγμα ηθικού ανθρώπου

Κάντε κλικ στον τίτλο της ανάρτησης και διαβάστε το άρθρο του Ακαδημαϊκού Κων. Δεσποτόπουλου.

Ενα είναι το καλύτερο σενάριο

Κάντε κλικ στην επικεφαλίδα της ανάρτησης και διαβάστε το άρθρο του Αγγελου Στάγκου.

Το κύκλωμα των σχολικών βιβλίων

Διαβάστε  το δημοσίευμα από την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ κάνοντας κλικ στο τίτλο της ανάρτησης.