Τρίτη 31 Μαρτίου 2009

Σκέψη...

Να μπορούσα να πάρω πινέλα, χρωστήρες, χρώματα και παλέτα...
Να ζωγραφίσω τα συναισθήματα και τις σκέψεις.
Ολα αυτά που απορρέουν από το σεβασμό και την αξιοπρέπεια.
Που δείχνεις.
Που σπαταλάς.
Που δίνεις αφειδώλευτα.
Θέλω να μιλήσω στους μαθητές μου για όλα αυτά.
Θα με αφήσεις ή θα μου αρνηθείς από σεμνότητα;

Διδακτικά βιβλία Μαθηματικών Γυμνασίου

Αν θέλετε να δείτε παροράματα στα διδακτικά βιβλία του Γυμνασίου ο Σχ. Σύμβουλος Μαθηματικών του Νομού Ηρακλείου έχει κάνει μια εξαιρετική δουλειά επί του θέματος. Κάντε κλικ στο παρακάτω σύνδεσμο και διαβάστε το pdf αρχείο.
http://dide.ira.sch.gr/symvoyloi/090305141119sym090305.pdf

Κύριε σύμβουλε σας ευχαριστώ θερμά.

Προτεινόμενο διαγώνισμα για τη Β΄ Γυμνασίου

1-ο προτεινόμενο διαγώνισμα για τα Μαθηματικά της Β' Γυμνασίου. Πάρτε χαρτί και μολύβι και με το καλό να λύσετε τα θέματα.

1ο Προτεινόμενο διαγώνισμα Β΄Γυμνασίου

Μαθητικοί αγώνες

Οι Πανελλήνιοι μαθητικοί αγώνες κωπηλασίας γίνονται το ερχόμενο Σαββατοκύριακο στο Ολυμπιακό Κωπηλατοδρόμιο στο Σχοινιά. Είναι μια ευκαιρία να κάνετε μια βόλτα κατα εκεί , αν δεν έχετε κάτι καλύτερο να κάνετε. Τα παιδιά έχουν ανάγκη από χειροκρότημα.

Επιμόρφωση

Μέρα για επιμόρφωση η χτεσινή.
Πρώτα στο ΥΠΕΠΘ , το πρωί, για τη διαχείρηση κρίσεων στο σχολικό περιβάλλον.
Πολύ καλοί οι δύο Αμερικανοί ομιλητές αν και μίλησαν για προϋποθέσεις, που θα συμβάλλουν στην εκτόνωση της κρίσης, που όμως δεν υπάρχουν στην Ελλάδα. Καλή προσπάθεια όμως. Φαίνεται ότι το θέμα αγγίζει την Πολιτεία και απ΄ ότι κατάλαβα στο εξωτερικό και όχι μόνο... το πρόβλημα διογκώνεται. Το απόγευμα είχα την ευκαιρία να παρακολούθησω μια πολύ κατατοπιστική ομιλία του κατ΄εξοχήν αρμόδιου της δίωξης για το ηλεκτρονικό έγκλημα. Πήρα ένα έναυσμα να οργανώσουμε μια αντίστοιχη εκδήλωση για τους γονείς και τους μαθητές μας. Αναγκαίο το βρίσκω. Πρέπει όλοι να κάνουμε κάτι. Τα παιδιά μας και ίσως και αρκετοί από εμάς, τους μεγάλους, το έχουμε ανάγκη.
Και φυσικά να υπενθυμίσω κι από εδώ ότι ποτέ δε δίνουμε προσωπικά στοιχεία μας, αν μας ζητηθούν , σε κανένα, μέσω διαδικτύου. Οι κίνδυνοι είναι πολλοί και καιροφυλακτούν. ΄Ακουσα τόσα πολλά χτες και προβληματίστηκα. Παιδιά ΠΡΟΣΟΧΗ!!!