Κυριακή 9 Νοεμβρίου 2008

΄Ετσι το έβλεπε...

"Ο άνθρωπος δε μπορεί να ζήσει χωρίς μια μόνιμη πίστη σε κάτι ακατάλυτο μέσα του, μολονότι αυτό το ακατάλυτο στοιχείο όσο και η πίστη μπορεί να παραμένουν μονίμως κρυμμένα από εκείνον. Ενας από τους τρόπους με τους οποίους μπορεί να εκφραστεί αυτή η διαρκής απόκρυψη είναι η πίστη σε έναν προσωπικό θεό."
Από το βιβλίο "Αφορισμοί" του Franz Kafka

Ενα άλλο ποίημα...


"Είναι ένα θάμα το αττικό στην ιστορία του κόσμου, και σκαλιστό ένα ποίημα στον αθηναίο το βράχο, το ποίημα της εντέλειας..."
Ετσι έγραφε ο Κωστής Παλαμάς

Μαθησιακές δυσκολίες

Αν ενδιαφέρεστε να διαβάσετε για τις μαθησιακές δυσκολίες που αφορούν παιδιά που φοιτούν στη Β/θμια Εκπαίδευση, κάντε κλικ στο σύνδεσμο:

http://www.specialeducation.gr/files/Math_dysk_bthmia%20ekpsi.pdf

Θα βρείτε πολλές πληροφορίες που απαντούν σε ερωτήματα που ίσως είχατε.

Συνομιλία Σικελιανού-Rodin

"O στοχαστής" , χαρακτηριστικό έργο του Rodin


Διάβασα στις συνομιλίες του Σικελιανού και του γλύπτη Rodin....


"Η ζωή, το πάθος, η γαλήνη ανήκουν μονάχα σ' κείνους, όπου "παλαισταί μετά του Θεού", βοηθούμενοι από τον ΄Ερωτα, πραγματοποιούν αδιάκοπα τη συντονία τους με το Παν!".

Σας αρέσει αυτός ο λόγος;

Ο Αύγουστος Ροντέν (Auguste Rodin, 12/11/1840 - 17/11/1919) ήταν Γάλλος γλύπτης που επηρέασε σε μεγάλο βαθμό τη γλυπτική του 20ου αιώνα με τα έργα του. Αρνήθηκε ν' αγνοήσει τις ανθρώπινες αδυναμίες και τις περιέγραψε όσο καλύτερα μπόρεσε στην τέχνη του, με ρεαλισμό και δύναμη.