Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2015

Μαθηματικά του χάους

Δείτε παρακάτω  το ενδιαφέρον βίντεο.

Μια βραδιά στη πλατεία Καίρη στη Χώρα της ¨Ανδρου

Εκείνο το βράδυ στην πλατεία Καίρη, στη Χώρα όλα ήταν όμορφα. Είχε ένα δροσερό αεράκι που το χαιρόσουν, ο αντριώτικος ουρανός ήταν έναστρος άρα και αφορμή για ταξίδια ονείρων......., ο μεζές στο "Πλάτανο" εξαιρετικά νόστιμος και η παρέα μεγάλωνε την ομορφιά της κουβεντούλας. Πόσο πολύ φόρτιζαν οι μπαταρίες όλων....Κι ξαφνικά, εν τω μέσω της νυκτός,,,, εν τω μέσω της φόρτισης....νάσου εκείνος ο αντριώτης γάτης.......Πήδηξε πάνω μου και κάθησε στα πόδια μου νιαουρίζοντας.......Τον χάρηκα αλλά του υπέδειξα.....να κατέβει....."Οχι, κύριε.....δε το κουνάω από εδώ....." μου είπε. Και θέλοντας και μη...τον άφησα να ακουμπήσει τα δυο μπροστινά του πόδια στο jean μου.....Ας έκανα κι αλλιώς....Μα δε μπορώ να αρνηθώ οτι χαιρόμουν την παρουσία του!!!!. Έτσι έβγαλα την μικρή μου ΝΙΚΟΝ και πάτησα το κλικ.........

H λειτουργία του Γ/σίου Μαραθώνα αύριο 30/1/2015

Αύριο, 30/1/2015, οι μαθητές του Γυμνασίου Μαραθώνα θα προσέλθουν κανονικά στο σχολείο και τη συνηθισμένη ώρα προσέλευσης ( 08.15 ). Θα παρθούν απουσίες και στη συνέχεια οι μαθητές μας θα παρακολουθήσουν ομιλία σχετικά με την αυριανή ημέρα. Στη συνέχεια το σχολείο θα μεταβεί στην εκκλησία του Αγ. Ιωάννη Μαραθώνα για εκκλησιασμό, σύμφωνα με τα ισχύοντα και στη συνέχεια οι μαθητές θα επιστρέψουν στο σχολείο όπου θα παρθούν και πάλι απουσίες. Εκεί θα τους διανεμηθεί άρτος που θα προσφέρει ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων και μετά οι μαθητές θα αποχωρήσουν για τα σπίτια τους. Τα λεωφορεία που εκτελούν μισθωμένα δρομολόγια θα αναχωρήσουν περίπου στις 11.00, όπως μας ανακοίνωσε το ΚΤΕΛ Αττικής.

Βαθιές αλλαγές στην Παιδεία

Διαβάστε εδώ το δημοσίευμα από ΤΟ ΕΘΝΟΣ.

Σχέδιο μαθήματος και φύλλο εργασίας

Δείτε παρακάτω σχέδιο μαθήματος και φύλλο εργασίας στο κεφάλαιο του πυθαγορείου θεωρήματος της Β΄ Γυμνασίου, όπως μας τα προτείνει ο συνάδελφος Ισίδωρος Γλαβάς.

Σχέδιο μαθήματος

Φύλλο εργασίας

Κατώτατος μισθός τα 751 ευρώ

Διαβάστε εδώ το δημοσίευμα από την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ.