Τετάρτη, 28 Απριλίου 2010

O νέος φορολογικός νόμος

Διαβάστε εδώ το νέο φορολογικό νόμο, από τον δικτυακό τόπο www.enet.gr , όπως τον ψήφισε η Βουλή των Ελλήνων.

Οι νέοι δήμοι της χώρας

Διαβάστε εδώ για τους νέους δήμους της χώρας σύμφωνα με το σχέδιο "Καλλικράτης", όπως ανακοινώθηκε σήμερα.

30/4/2010

Στις 30/4 είναι η Παγκόσμια Ημέρα κατά της σωματικής τιμωρίας. Διαβάστε παρακάτω την σχετική εγκύκλιο του ΥΠΔΒΜΘ.Συμβουλές για να αγαπήσουν τα παιδιά το βιβλίο

Διαβάστε εδώ το δημοσίευμα από ΤΟ ΒΗΜΑ, που απευθύνεται περισσότερο προς τους γονείς.

Ριζικές αλλαγές για όλους τους εκπαιδευτικούς

Διαβάστε εδώ το σχετικό δημοσίευμα από την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ.

Θεοδόσης Τάσιος: «Κόφτε λίγο τα μεγάλα λόγια, για να φανούν και μερικά έργα»


Διαβάστε εδώ τη συνέντευξη του καθηγητή του ΕΜΠ κ. Θεοδόση Τάσιου στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ.

Ενημέρωση για τις εξετάσεις του Ιουνίου

Γνωστοποιείται στους κ.κ. γονείς και κηδεμόνες των μαθητών του σχολείου μας πως οι προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις της περιόδου Μαΐου-Ιουνίου 2010 θα διεξαχθούν στο διάστημα από 18/5 έως και 18/6/2010.

Το νέο νομοσχέδιο για την παιδεία.

Διαβάστε εδώ το νέο σχέδιο νόμου για την Παιδεία. Ισως σας ενδιαφέρει.

Φωτό από τη χτεσινή δράση στο πευκοδάσος του Σχοινιά.

Και η ξεκούραση χρειάζεται...Ενα λουλούδι φύτρωσε στην άμμο.Η παραλία του πευκοδάσους βλέποντας προς Νέα Μάκρη.Ενα πεύκο με φόντο την άκρη της Κυνόσουρας.Στο βάθος η Κυνόσουρα.Οι ομπρέλλες περιμένουν τους κολυμβητές του καλοκαιριού.Στο βάθος η Πεντέλη και η Νέα Μάκρη.Το μηχάνημα που πολτοποιεί κλαδιά και τα κουκουνάρια.Οι ρίζες των πεύκων κινδυνεύουν.Ένας μοναχικός περιπατητής...Ο στύλος με το κανονάκι για την πυρόσβεση που δεν δουλεύει όμως...Εντός του πευκοδάσους.Τα παιδιά μας εν δράσει.Και το σήμα της δράσης.

Πράσινη Δράση-Καθαρά Δάση.


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ - ΠΡΑΣΙΝΗ ΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΥΠΕΚΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟ ΤΟΥ ΠΕΥΚΟΔΑΣΟΥΣ ΣΧΙΝΙΑ.
Aθήνα, 27 Απριλίου 2010ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΘΕΜΑ: «Ολοκληρώθηκε η πιλοτική Πράσινη Δράση του ΥΠΕΚΑ για τον καθαρισμό του πευκοδάσους Σχινιά»
Ένα τριήμερο εθελοντικής προσφοράς για την αναγέννηση του πευκοδάσους και την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση, ολοκληρώθηκε σήμερα στο Εθνικό Πάρκο Σχινιά - Μαραθώνα, στο πλαίσιο του προγράμματος «Πράσινη δράση - Καθαρά δάση» του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής. Στόχος του ΥΠΕΚΑ μέσω του προγράμματος ήταν η ενθάρρυνση των συνεργειών και η δημιουργία ενός γόνιμου εδάφους, το οποίο θα οδηγήσει την τοπική αυτοδιοίκηση να συνεργαστεί στενότερα με τους πολίτες - δημότες και τις εθελοντικές οργανώσεις να αναλάβουν στο μέλλον περισσότερες πρωτοβουλίες για την προστασία του περιβάλλοντος. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στον καθαρισμό του δάσους από ξερά κλαδιά, προκειμένου να γίνουν ξυλοπολτός από ειδικό θρυμματιστή και να διασκορπιστούν στο έδαφος, ώστε και να απαλλαγεί το δάσος από εύφλεκτα υλικά, αλλά και να χρησιμεύσουν ως λίπασμα για τη φυσική του αναγέννηση. Επίσης, κατά τη διάρκεια του τριήμερου πραγματοποιήθηκαν ενημερώσεις για τη σημασία της βιοποικιλότητας, του μεσογειακού περιβάλλοντος και τη φροντίδα του δάσους. Σημαντική ήταν και η συμμετοχή της εκπαιδευτικής κοινότητας, η οποία υλοποιήθηκε σε συνεργασία με το τμήμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας, δια Βίου Εκπαίδευσης και Θρησκευμάτων. Συμμετείχαν 700 μαθητές, μαζί με 41 συνοδούς εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, 19 σχολείων, κυρίως του Μαραθώνα και της Νέας Μάκρης, αλλά και από τη Βούλα, την Αρτέμιδα και τη Ραφήνα. Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να συμμετέχουν ενεργά σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος και να παρακολουθήσουν την απελευθέρωση δύο άγριων ερωδιών και μιας χελώνας. Ακόμη, πήραν μέρος σε προγράμματα των οργανώσεων, μεταξύ άλλων, για την κατασκευή τεχνητής φωλιάς για πουλιά, το πώς φυτεύεται ένα δέντρο με επιτυχία, καθώς και τις πρώτες βοήθειες των ναυαγοσωστών, το παιχνίδι θησαυρού μέσα στο δάσος, κ.ά. Στη δράση συμμετείχε ο Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Σχινιά - Μαραθώνα και το Δασαρχείο Καπανδριτίου, με φορέα υλοποίησης την εθελοντική οργάνωση Προγράμματα Εθελοντικής Εργασίας «Έλιξ». Έντονη ήταν η κινητοποίηση της τοπικής κοινωνίας, με εθελοντές από τους δήμους Μαραθώνα, Νέας Μάκρης και Πεντέλης. Στις εκδηλώσεις του Σχινιά έλαβαν μέρος, συνολικά, περισσότεροι από 1.300 εθελοντές και περίπου 60 εθελοντικές οργανώσεις, τοπικές και εθνικές, από διαφορετικές ομάδες που ασχολούνται με την προστασία του δάσους, της θάλασσας, αλλά και με περιβαλλοντικά εκπαιδευτικά και πολιτιστικά προγράμματα. Το πιλοτικό πρόγραμμα συνεχίζεται στη Σκόπελο, από 7 έως 10 Μαΐου, με τη διοργάνωση δασικών διαδρομών και τη συμμετοχή εκπροσώπων εθελοντικών οργανώσεων και συλλόγων της περιοχής.