Κυριακή 7 Νοεμβρίου 2021

Ο Φωτογράφος Γιώργος Σεφέρης

 «Σήμερα κρέμασα πάνω από το γραφείο μου τη μοναδική φωτογραφία ενός ελληνικού τοπίου που βρέθηκε, ολωσδιόλου τυχαία, μέσα σε κάτι χαρτιά. Τη φωτογραφία της μεγάλης άγκυρας του Πόρου. Την είχα κάνει ένα πρωί της άνοιξης του 40. Καθώς την κοιτάζω τώρα αισθάνομαι την ψυχή μου πλημμυρισμένη. Αλλά δεν είναι αυτά που μου χρειάζουνται: πελεκώντας τον εαυτό μας, έτσι γράφουμε.» Διαβάστε εδώ όλη την ανάρτηση.

Η διατροφική εκπαίδευση των παιδιών

 Διαβάστε εδώ την ανάρτηση της Γεωργίας Μεγαρίτη από το maxmag.

Τα Μαθηματικά στη Λογοτεχνία

 Τα Μαθηματικά στη Λογοτεχνία μοιάζουν με το τσίλι στη σοκολάτα: άλλους τους ξενίζει, άλλοι δεν το αντέχουν και μια μικρή μα υπολογίσιμη μερίδα ανθρώπων το λατρεύουν. Διαβάστε εδώ όλη την ανάρτηση από τη Νικολέτα Ζερβάκη.

Η πανδημική καταστολή της εφηβείας

 Διαβάστε εδώ την ανάρτηση του Σπύρου Μανουσέλη από την εφημερίδα των συντακτών.

Ποια είναι τα βήματα προς την αυτογνωσία;

 Διαβάστε εδώ την ανάρτηση από το vita.gr.

Ποιό ποτήρι είναι μισογεμάτο (ή μισοάδειο)

Δείτε εδώ την ανάρτηση από το physicsgg.me.

Στοιχεία – σοκ – Διπλάσιο χρόνο μπροστά από μία οθόνη πέρασαν οι έφηβοι εν μέσω πανδημίας

Είναι σημαντικό να επισημανθεί ότι οι έφηβοι των ασθενέστερων οικονομικά οικογενειών ξόδευαν περισσότερο χρόνο μπροστά στις οθόνες επιβεβαιώνοντας τη δυσανάλογη αρνητική επίδραση της πανδημίας στους ευάλωτους οικονομικά πληθυσμού. Διαβάστε εδώ όλη την ανάρτηση από το in.gr.

Συλλογική Νοημοσύνη

 Η COVID ανάγκασε τις κυβερνήσεις να γίνουν πολύ ενεργές αλλά επίσης τις ανάγκασε να ακολουθήσουν την επιστήμη και να μη βασίζονται μόνο στη λαϊκιστική ρητορική τους. Διαβάστε εδώ όλη την ανάρτηση από το in.gr