Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2010

Στίχοι του ποιητή Κώστα Μόντη

Με αφορμή την επέτειο της 1ης τ΄Οκτώβρη για τη βασανισμένη Κύπρο μας, διάβασα σήμερα στίχους του ποιητή της κυπριακής λευτεριάς, του Κώστα Μόντη.


Κι η Ελλάδα,

τελευταίος θάμνος στο γκρεμό,

να τον αρπάζει η λευτεριά

και να κρατιέται...

Aφού κλείστε την μουσική του blog ( πάνω δεξιά) δείτε τα βιντεάκια κι ακούστε...











Kατεβάστε μαθηματικό υλικό για τη Γ΄ Γυμνασίου.

Κατεβάστε εδώ άφθονο μαθηματικό υλικό, σε ψηφιακή μορφή. Ωρα ή ώρες να έχετε να ασχοληθείτε!!!

Ασκήσεις στο 1ο Κεφάλαιο των Μαθηματικών της Α΄ Γυμνασίου

Δείτε εδώ ασκήσεις για εξάσκηση στο 1ο Κεφάλαιο των Μαθηματικών της 1ης Γυμνασίου, που δημιούργησε ο καλός συνάδελφος κ. Μάκης Χατζόπουλος.

"Μη κλείνετε τα μάτια στη σχολική βία"

Διαβάστε εδώ για την ημερίδα με θέμα την αντιμετώπιση της σχολικής βίας που οργανώνεται από το Πειραματικό Γεν. Λύκειο της Βαρβακείου Σχολής, μεθαύριο Σάββατο. Θα είμαι εκεί. Και θα είμαι αφενός μεν επειδή το θέμα της σχολικής βίας προβληματίζει έντονα την εκπαιδευτική κοινότητα, αφετέρου δε επειδή στην ημερίδα συμμετέχουν γνωστοί συνάδελφοι και θεωρώ πως οι εισηγήσεις τους θα είναι άρτιες. Φυσικά για μένα η αναφορά στο σχολείο αυτό έχει και τη συναισθηματική της διάσταση αφού είμαι απόφοιτος του ιστορικού αυτού εκπαιδευτηρίου που όταν φοιτούσα σ΄αυτό στεγαζόταν στο συγκρότημα της οδού Κωλέτη 34 και τις δυό τελευταίες χρονιές στην παλαιά Γερμανική Σχολή Αθηνών , στη γωνία Ασκληπιού και Οκτάβιου Μερλιέ , δίπλα από τον Άγιο Νικόλαο Πευκακίων.

Mεταμεσονύκτιο ανάγνωσμα...

Πριν λίγα λεπτά, και μετά από ένα μικρό σχεδιασμό για την αυριανή σχολική δράση...διάβασα το καινούργιο φύλλο του "Καλλικράτη". Διάβασα όλες τις σελίδες της νέας εφημερίδας. Είδα τον εαυτό μου με άλλους συνυποψηφίους στη μάχη του Νοέμβρη...Κι εκεί που διάβαζα για το Λαογραφικό Μουσείο του Βαρνάβα, η αλλαγή σελίδας έκανε τις κόρες των ματιών να διασταλλούν...Αναφορά στο προσωπικό μου ιστολόγιο... Είναι τιμή για μένα να γνωστοποιηθεί η παρουσία του στο διαδίκτυο... Για όσους το επισκέπτεστε για πρώτη φορά, είναι η καθημερινή μου "έκφραση" σε αυτό. Δεν μπορούμε να αρνηθούμε την επίδραση του διαδικτύου στη ζωή μας πλέον. Να ξέρετε πως θα με βρίσκετε , καθημερινά, στο ιστολόγιό μου. Μπορείτε να μου στείλετε e-mail αν κάτι θέλετε να ρωτήσετε και φυσικά θα παίρνετε απάντηση. Ο κόσμος μας εξελίσσεται, μετασχηματίζεται και πρέπει να χρησιμοποιούμε τη νέα τεχνολογία. Ευχαριστώ τους υπεύθυνους της εφημερίδας για τη δημοσίευση. Και όλους εσάς που με συναντήσατε στη διαδικτυακή διαδρομή μου.