Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2025

Γιατί δε διαιρούμε ποτέ με το μηδέν.

 Ακούστε παρακάτω το ενδιαφέρον podcast.


Τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της Κίνας θα ενισχύσουν την επιστημονική εκπαίδευση

 ΧΟΝΓΚ ΚΟΝΓΚ, 24 Ιανουαρίου (Reuters) - Το Υπουργείο Παιδείας της Κίνας είπε στα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ότι πρέπει να ενισχύσουν την εκπαίδευση των Φυσικών Επιστημών καθώς η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου προσπαθεί να ενισχύσει την επιστημονική και τεχνολογική καινοτομία και να δημιουργήσει νέες πηγές ανάπτυξης.

Οι κατευθυντήριες γραμμές έρχονται λίγες μέρες αφότου η Κίνα εξέδωσε το πρώτο της εθνικό σχέδιο δράσης για την οικοδόμηση ενός «ισχυρού εκπαιδευτικού έθνους» έως το 2035 , το οποίο είπε ότι θα βοηθήσει στο συντονισμό της εκπαιδευτικής της ανάπτυξης, στη βελτίωση της αποτελεσματικότητας στην καινοτομία και στην οικοδόμηση μιας «ισχυρής χώρας».
Οι οδηγίες που εκδόθηκαν από το υπουργείο Παιδείας της Κίνας και αναφέρθηκαν την Τετάρτη από το κρατικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Xinhua, ανέφεραν ότι τα σχολεία πρέπει να εφαρμόσουν ένα πιο ολοκληρωμένο πρόγραμμα σπουδών, ισχυρότερες διδακτικές ικανότητες και να ενσωματώσουν καλύτερα τους πόρους της επιστημονικής εκπαίδευσης.
Κάθε δημοτικό σχολείο πρέπει να έχει τουλάχιστον έναν καθηγητή φυσικών επιστημών με μεταπτυχιακό στις επιστήμες, την τεχνολογία, τη μηχανική ή τα μαθηματικά, ανέφερε το υπουργείο.
Τα σχολεία πρέπει επίσης να διορίσουν τουλάχιστον έναν αντιδιευθυντή για θέματα επιστήμης, ο οποίος θα είναι υπεύθυνος για την καθοδήγηση επιστημονικών διαλέξεων και την ανάπτυξη μαθημάτων επιστήμης.
Η εκπαίδευση στις Φυσικές Επιστήμες θα ενσωματωθεί επίσης σε περισσότερες δραστηριότητες μετά το σχολείο για να ενθαρρύνει το ενδιαφέρον των μαθητών, ενώ τα σχολεία αναμένεται να παρέχουν μια πλατφόρμα που ενθαρρύνει τους νέους να σπουδάσουν επιστήμες στο πανεπιστήμιο και στο κολέγιο.
Ο Πρόεδρος της Κίνας Xi Jinping είπε τον περασμένο Ιούνιο ότι η Κίνα θα προωθήσει ένα παγκόσμιο ανταγωνιστικό ανοιχτό περιβάλλον για επιστημονικές και τεχνολογικές καινοτομίες και θα επεκτείνει τις διεθνείς ανταλλαγές και συνεργασία.
Οι αρχές προσπαθούν να καλλιεργήσουν νέους μοχλούς ανάπτυξης, υποστηρίζοντας αναπτυσσόμενους τομείς και βιομηχανίες, όπως ηλεκτρικά οχήματα, νέα υλικά, εμπορικές διαστημικές πτήσεις, κβαντική τεχνολογία και βιοεπιστήμες, για να αντισταθμίσουν την παρατεταμένη αδυναμία στον κλάδο ακινήτων της Κίνας.
Aπό δημοσίευμα του πρακτορείου Ρώυτερ

Ο Μητροπολιτικός Δήμος της Σμύρνης φέρνει κοντά τους λάτρεις του βιβλίου

Στο πλαίσιο του προγράμματος «Ταξίδι με βιβλία» που ξεκίνησε από τον Μητροπολιτικό Δήμο της Σμύρνης, οργανώνονται θεματικές εκδρομές με επίκεντρο ένα βιβλίο που διαβάζεται κάθε μήνα. Οι λάτρεις του βιβλίου, που διάβασαν το βιβλίο του Ahmet Ümit «Χώρα των χαμένων θεών», επισκέφτηκαν την Αρχαία Πόλη της Περγάμου μετά το εργαστήριο που πραγματοποιήθηκε στη Βιβλιοθήκη της πόλης και συζήτησαν για το βιβλίο, την ιστορία και τα μυθολογικά στοιχεία.

Στο πλαίσιο του έργου «τα βιβλία στο Μητροπολιτικό Δήμο της Σμύρνης , οργανώνονται θεματικές εκδρομές με επίκεντρο ένα βιβλίο που διαβάζεται κάθε μήνα. Οι λάτρεις του βιβλίου, που διάβασαν το βιβλίο του Ahmet Ümit «Χώρα των χαμένων θεών», επισκέφτηκαν την Αρχαία Πόλη της Περγάμου μετά το εργαστήριο που πραγματοποιήθηκε στη Βιβλιοθήκη της πόλης και συζήτησαν για το βιβλίο, την ιστορία και τα μυθολογικά στοιχεία.

Οι βιβλιόφιλοι από τη Σμύρνη ανοίγουν τις πόρτες στον μαγικό κόσμο των βιβλίων με το έργο «Ταξίδι με τα βιβλία» που πραγματοποιείται από τον Μητροπολιτικό Δήμο της Σμύρνης. Το έργο στοχεύει να αναπτύξει τις δεξιότητες ανάγνωσης, γραφής, ακρόασης, χρήσης γλώσσας και δημιουργικής σκέψης των νέων, να υποστηρίξει την ικανότητά τους να εκφράζονται μέσω βιβλίων, να αυξήσουν τις γνώσεις τους και να διευκολύνουν τη συμμετοχή τους στην κοινωνική ζωή. Οι συμμετέχοντες διαβάζουν ένα βιβλίο κάθε μήνα με επιλεγμένες ομάδες, πραγματοποιούν εργαστήρια για το περιεχόμενο του βιβλίου και πραγματοποιούν θεματικές εκδρομές με επίκεντρο το βιβλίο που έχει διαβάσει. Στο έργο, το οποίο ξεκίνησε σε συνεργασία με το Σύγχρονο Σωματείο Υποστήριξης Ζωής Παράρτημα της Σμύρνης στην πρώτη φάση, οι νεαροί συμμετέχοντες διάβασαν το βιβλίο του Ahmet Ümit "Land of the Lost Gods" και επισκέφτηκαν την Αρχαία Πόλη της Περγάμου με οδηγό μετά το εργαστήριο που πραγματοποιήθηκε στο Βιβλιοθήκη της πόλης. Οι βιβλιόφιλοι αντάλλαξαν ιδέες για βιβλία, ιστορία και μυθολογικά στοιχεία. Το έργο στοχεύει στην αναζωογόνηση της συνήθειας ανάγνωσης, η οποία έχει μειωθεί στην κοινωνία λόγω του αυξανόμενου ενδιαφέροντος για την τεχνολογία.

Από δημοσίευμα της Τουρκικής εφημερίδας Γκουμχουριέτ.


Τα σκυλιά κάνουν όντως την ζωή μας καλύτερη;

 Διαβάστε εδώ την ανάρτηση από το vita.gr.

Πώς θα ανέβω ψυχολογικά παρά τα προβλήματα;

 Διαβάστε εδώ την ανάρτηση από το vita.gr.

Στη δίνη του χρόνου

 Διαβάστε εδώ την ανάρτηση του Σπύρου Μανουσέλη από την εφημερίδα των συντακτών.

Μέσα κοινωνικής δικτύωσης – Οι κουλοχέρηδες του διαδικτύου.

 Διαβάστε εδώ την ανάρτηση από το antikleidi.com.