Αφιερωμένες στους/στις συνοδοιπόρους της αγάπης.
Eπισκέπτεστε το ιστολόγιο του Δημ. Σπυρόπουλου, Καθηγητή Μαθηματικών. Θέλω να σας επισημάνω οτι τα μαθηματικά που είχα την προνομία να σπουδάσω είναι ένα εργαλείο σκέψης και προβληματισμού. Χαίρομαι να το χρησιμοποιώ στη ζωή μου... Kι όπως είπε ο μεγάλος Κ. Παλαμάς "Κι αν πλήθος τ΄άσχημα, κι αν είν΄ τ΄ άδεια αφέντες, φτάνει μια σκέψη, μια ψυχή, φτάνεις εσύ, εγώ φτάνω, να δώσουμε νόημα στων πολλών την ύπαρξη. ΄Ενας φτάνει..."
Σάββατο 1 Μαρτίου 2025
Στέφανος Τραχανάς | Βίος και Πολιτεία #68
Δείτε παρακάτω το βίντεο με τον πανεπιστημιακό Στέφανο Τραχανά και τον συγγραφέα και δημοσιογράφο Κώστα Κατσουλάρη.
«Από την ιστορία στην ιστορική εκπαίδευση»
Δείτε παρακάτω το βίντεο από τη σχετική εκδήλωση που έγινε στον ΙΑΝΟ.
Οι νέες αστικές αποκριάτικες συνήθειες όταν η Αθήνα ανακηρύχθηκε πρωτεύουσα
Διαβάστε εδώ την ανάρτηση από "Τα Αθηναϊκά".
Λάδι σιλικόνης...
Επειδή έχουμε ακούσει "άπειρες" απόψεις σχετικά με το λάδι σιλικόνης και το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών, διαβάστε εδώ το ενδιαφέρον άρθρο από τη wikipedia.
Το σύμβολο του άπειρου, ο Λημνίσκος του Bernoulli
Διαβάστε εδώ την ανάρτηση του συναδέλφου Μαθηματικού Θανάση Δρούγα από το εξαιρετικό ιστολόγιό του.
Η Μεγάλη Συνάντηση
Το ιστορικό ήδη συλλαλητήριο για τα Τέμπη ήταν το αντίθετο του όχλου και του «κατευθυνόμενου» πλήθους. Ήταν παιδεία και πολιτισμός, κι ας επιμένουν κάποιοι τερματικά ξιπασμένοι ότι απ’ αυτά τα δύο δεν έχουμε.
Διαβάστε εδώ την ανάρτηση του Δημήτρη Πολιτάκη στη lifo.gr.
Kαλό μήνα και καλές απόκριες.
Ο admin εύχεται στους επισκέπτες και στις επισκέπτριες του ιστολογίου καλό μήνα, καλές απόκριες και καλά κούλουμα.
Ίσως να είναι επίκαιρο το παρακάτω βιντεάκι.