Κυριακή 16 Μαρτίου 2014

H αυριανή εκδήλωση για την Ανδρο.


Αναδημοσιεύω εδώ την ανακοίνωση για την αυριανή εκδήλωση στην Αθήνα, με αφορμή τούτο το βιβλίο. Τη δανείστηκα απ΄το ιστολόγιο της φίλης συμπατριώτισσας Αννας Βούλγαρη που μας πληροφορεί πάντα για ότι έχει να κάνει με το όμορφο νησί μας.

Γράφει η Πόπη Πολέμη στην εισαγωγή:
"Μια μαρτυρία από την Ανδρο της κατοχής και της απελευθέρωσης. Το λεύκωμα το κατέστρωσε μια παρέα από νέους Ανδριώτες στο τέλος της κατοχής. Για τη φιλοτέχνηση του απευθύνθηκαν στον συντοπίτη τους ζωγράφο Κυριάκο Βαρδακώστα (1905-1981)... οι επτά συμμετέχοντες, κατά τη συνήθεια των λευκωμάτων, γράφουν με ψευδώνυμα."
Μερικές από τις ερωτήσεις:
—Τι γνώμη έχετε για τη φιλία;
—Ποια η γνώμη σας και ποια η προτίμηση σας στα διάφορα κοινωνικά συστήματα;
—Τι σημαίνει πατρίδα;
Ανδρος 1944-1945, Επτά νέοι συζητούν Λεύκωμα Αντώνη Πολέμη με τη ζωγραφική του Κυριάκου Βαρδακώστα. Το βιβλίο θα παρουσιάσουν η Λήδα Καζαντζάκη, η Ελισάβετ Κοτζιά και η επιμελήτρια της έκδοσης Πόπη Πολέμη.
—Σύλλογος Φίλων της Καϊρείου Βιβλιοθήκης. αύριο Δευτέρα 17 Μαρτίου 2014 και ώρα 19.30, στο κέντρο Ελληνικής παράδοσης Μητροπόλεως 59 και Στοά Πανδρόσου 36, 1ος όροφος (δίπλα στον σταθμό ΗΣΑΠ Μοναστηράκι)
Το λεύκωμα αισθητικά είναι ιδιαίτερα κομψό και νοσταλγικά παραπέμπει στο τυπογραφικό  ύφος των βιβλίων (πριν το offset αρχίσει να πυροβολεί αντίτυπα του συρμού). Μπράβο στην Εριφύλη Αράπογλου που είχε την καλλιτεχνική επιμέλεια και φυσικά στην Πόπη Πολέμη που το φρόντισε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου