Κυριακή 23 Μαΐου 2010

Παίδες εν καμίνω...

Διαβάστε εδώ το δημοσίευμα της κ. ΄Ελενας Ακρίτα από ΤΑ ΝΕΑ.

1 σχόλιο:

  1. ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΧΟΛΙΟ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑ ΝΑ ΑΦΗΣΩ ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ ΤΗΣ ΕΛΕΝΑΣ ΑΚΡΙΤΑ, ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ ΜΑΣ ΠΑΡΑΠΈΜΠΕΤΕ, ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΤΕΧΝΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ (ΣΦΑΛΜΑ ΣΕΛΙΔΑς ΚΛΠ) ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΕΠΙΤΥΧΗΣ Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΟΥ.
    ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΚΑΙ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΗΔΗ ΓΡΑΦΤΕΙ, ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΦΟΡΑ ΕΝΙΩΣΑ ΘΥΜΟ ΚΑΙ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ, ΜΑ ΠΕΡΙΣΣΣΟΤΕΡΟ ΛΥΠΗ..
    ΑΦΗΝΩ ΛΟΙΠΟΝ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΕΚΦΡΑΣΩ ΤΗΝ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ ΜΟΥ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΟΣΟΥΣ ΔΕΝ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΠΟΣΟ ΚΑΚΟ ΚΑΝΟΥΝ ΣΤΡΕΦΟΝΤΑΣ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ.

    "..Ό,τι να' ναι γράφει ο καθένας εδώ μέσα!!
    Και να πω πρώτα για το μοντέλο της Αμερικής που αναφέρθηκε στο παραπάνω σχόλιο..Τα 3/4 των αμερικανών είναι οργανικά αναλφάβητοι. Μιλάμε δηλαδή για ένα μοντέλο που μορφώνει το 1/4...
    Ας το αφήσω αυτό και ας περάσω στο πλέον επίμαχο!!
    Τη στυγνή εκμετάλλευση του "μαθητή", ακόμη και από την ίδια του τη μάνα, που γράφει το αρθράκι της για να εξασφαλίσει εύσημα.."Μπράβο Έλενα μου! Τι ωραία που τα λες!!"
    Έλεος πια! Και σταματήστε να φαγωνόσαστε όλοι με τους δασκάλους και τους καθηγητές μέσα από εξευτελιστικές γενικεύσεις που καταλήγουν να γίνονται στερεότυπα!!
    Όπως το "Για όλα φταίνε οι δάσκαλοι"!
    Και οι "άμοιροι" γονείς που επικαλούνται τον παραπάνω ισχυρισμό και τις ευθύνες τους, τεχνιέντως, αποποιούνται και με το μέρος των παιδιών τους τάζονται άκριτα, όπως ακριβώς αρμόζει στο σύγχρονο μοντέλο του γονέα! Ό,τι πούνε τα παιδιά! Πρώτα ο μαθητής. Όπως ακριβώς λέμε το "ο πελάτης έχει πάντα δίκαιο"!!
    Έτσι ακριβώς! Επειδή πελατιακές έχουν γίνει οι σχέσεις όλων. Ακόμη και μεταξύ γονέων και τέκνων!
    ΕΛΕΟΣ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή